Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Specijalna bolnica

Roditelji zaboravili vlastitu djecu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Specijalnu bolnicu za kronične dječje bolesti u Gornjoj Bistri danas je posjetila ministrica Jadranka Kosor. Teško bolesni mališani dobili su strunjače i novi tobogan, a najvažnije od svega - poruku kako nisu sami.

U derutnim zidinama dvorca iz 18. stoljeća dom je pronašlo stotinu i dvoje teško bolesne djece. Većina njih je u krevetu - pogleda prikovanog u nebo. 'Oni su naoko, svaki sa svojom anomalijom, ali vi u njemu uopće ne vidite tu anomaliju. Vidite malog čovječuljka koji vam uzvraća dio ljubavi', rekao je ravnatelj, dr. Željko Weiss. A ljubav je ono jedino što njima treba. Broj roditelja koji su svoju djecu zaboravili sve je veći. To je naša realnost, kažu u bolnici. Umjesto majčinog dodira, brigu o njima vodi 85 djelatnika. Volonteri iz Italije, stalni su gosti bolnice.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Preporučene mjere za starije osobe Ne izlazite na sunce, izbjegavajte začinjena jela Slika nije dostupna Ima teško bolesnu kćer Očajni otac zbog loše birokracije na ulici štrajka glađu

'Oni su djeca i s njima se igram. Za mene su oni samo djeca. Drugačiji su, ali nismo li svi drugačiji na svoj način', kaže Melania Colleta, volonterka iz Italije. Teške bolesti živčanog sustava i razni endokrini poremećaji iziskuju 24-satnu skrb i njegu. Prognoza za ozdravljenje - nema. 'Dolazak je najvrjedniji. Ta djeca koliko god imaju malo mogućnosti, ali sa smiješkom Vam uzvrate Vaš dolazak', rekao je Weiss. Uza svu tugu, bolnica zrači ljubavlju. Samo jedna pidžamica ili plišana igračka, sitnica je koja ovoj djeci može pokazati da u svojoj bolesti nisu ostala sama i napuštena. I vratiti im osmijeh na lice.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene