Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"škola ih treba zbrinuti"

Prekipjelo im: Roditelji učenika jedne zagrebačke osnovne škole danas ih iz protesta izveli s vjeronauka

Učionica, ilustracija - 2
Učionica, ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr
Roditelji učenika koji ne pohađaju izbornu nastavu iz vjeronauka zagrebačke osnovne škole Ivan Meštrović danas su svoju djecu "izvukli" s nastave pa ih vratili na 5. i 6. sat. Naime, zbog epidemioloških mjera djeca koja ne idu na vjeronauk ne smiju napustiti učionicu dok njihovi kolege imaju nastavu.

Učenici 6. razreda OŠ Ivan Meštrović, koji ne idu na vjeronauk, danas su s roditeljima napustili školu za vrijeme trajanja blok sata ovog izbornog predmeta koji je usred rasporeda. Roditelji su to učinili u znak bunta jer ove nastavne godine nema rješenja za njihovu djecu koju bi škola trebala zbrinuti dok traje ova izborna nastava.

Pročitajte i ovo Bicikli - 5 Djeca oduševljena Rekreacija za sve: Općina svim učenicima trećih razreda poklonila bicikle Učenici u razredu, ilustracija UPUTE HZJZ-A Kako će djeca sutra u školu i u kojim slučajevima će morati nositi maske?

Kristina Ercegović, mama jednog od šestaša koji ne pohađa vjeronauk, za Telegram je kazala kako je ponuđeno "rješenje" diskriminirajuće i stigmatizirajuće. Naime, na početku nastave razrednica im je rekla da za vrijeme vjeronauka moraju ostati u razredu i da sjednu u zadnji red i stave slušalice.

“Sada smo to napravili iz bunta, kao gestu. No nije poanta da mi trošimo svoje radno vrijeme i vodimo djecu van škole, nego da škola zbrine učenike koji ne slušaju vjeronauk”, rekla je Ercegović. Roditelji su se požalili razrednici te uputili pismo ravnatelju Milivoju Margelu koji im još nije ništa odgovorio.

Jučer je iz resornog ministarstva potvrđeno da će vjeronauk u osnovnim školama prvi put dobiti alternativni izborni predmet, po uzoru na etiku u srednjim školama, piše Jutarnji list. Predmet zasad još nema ime, a nisu poznate ni pojedinosti o izvedbi i datumu uvođenja. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene