Učionica, ilustracija - 2
Učionica, ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr

Roditelji učenika koji ne pohađaju izbornu nastavu iz vjeronauka zagrebačke osnovne škole Ivan Meštrović danas su svoju djecu "izvukli" s nastave pa ih vratili na 5. i 6. sat. Naime, zbog epidemioloških mjera djeca koja ne idu na vjeronauk ne smiju napustiti učionicu dok njihovi kolege imaju nastavu.


Učenici 6. razreda OŠ Ivan Meštrović, koji ne idu na vjeronauk, danas su s roditeljima napustili školu za vrijeme trajanja blok sata ovog izbornog predmeta koji je usred rasporeda. Roditelji su to učinili u znak bunta jer ove nastavne godine nema rješenja za njihovu djecu koju bi škola trebala zbrinuti dok traje ova izborna nastava.

Vezani članci Školske klupe, ilustracija Nakon samo dva tjedna nastave uživo, iz jedne srednje škole stižu loše vijesti: Svi učenici od nastavu danas više ne prate iz školskih klupa Videozid o ocjenama učenika u prošloj školskoj godini - 1 Poplava odlikaša: Prošle školske godine gotovo svaki drugi učenik prošao je s odličnim, no pandemija je ipak ostavila traga na općem uspjehu

Kristina Ercegović, mama jednog od šestaša koji ne pohađa vjeronauk, za Telegram je kazala kako je ponuđeno "rješenje" diskriminirajuće i stigmatizirajuće. Naime, na početku nastave razrednica im je rekla da za vrijeme vjeronauka moraju ostati u razredu i da sjednu u zadnji red i stave slušalice.

“Sada smo to napravili iz bunta, kao gestu. No nije poanta da mi trošimo svoje radno vrijeme i vodimo djecu van škole, nego da škola zbrine učenike koji ne slušaju vjeronauk”, rekla je Ercegović. Roditelji su se požalili razrednici te uputili pismo ravnatelju Milivoju Margelu koji im još nije ništa odgovorio.

Jučer je iz resornog ministarstva potvrđeno da će vjeronauk u osnovnim školama prvi put dobiti alternativni izborni predmet, po uzoru na etiku u srednjim školama, piše Jutarnji list. Predmet zasad još nema ime, a nisu poznate ni pojedinosti o izvedbi i datumu uvođenja. 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju