Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otkazani pregledi

Grad Zagreb pozvao roditelje da aplikacijom dogovore termini pregleda djece za upis u osnovnu školu, ali naručivanje - nije moguće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Zagrebu se ponovno mogu podnositi zahtjeve za prijevremene upise djece u 1. razred osnovne škole. Roditelji, odnosno skrbnici djece do 31. svibnja mogu predati zahtjeve, a prije upisa obvezno je dogovaranje termina pregleda djeteta.

Roditelji u Zagrebu ponovno mogu podnositi zahtjeve za upis djece u 1. razred osnovne škole, priopćili su iz Ureda gradonačelnika Milana Bandića.

Pročitajte i ovo Zgrada u Podbrežju Prrojekt od 40 milijuna eura Grad Zagreb kreće u izgradnju gotovo 300 stanova za jeftiniji najam, objavljena lokacija Ilustracija gradsko izborno povjerenstvo Kako zaraditi na dan izbora: Objavljen poziv za Zagreb, ima jedan uvjet

Prijave će se zaprimati do 31. svibnja, a prije upisa u 1. razred roditelj, odnosno skrbnik obvezan je dogovoriti termine pregleda djeteta, i to u ambulanti nadležnog školskog liječnika putem online aplikacije terminko.com te u osnovnoj školi koju će dijete pohađati prema upisnom području putem elektroničke adrese škole.

Provjerili smo spomenutu aplikaciju za online naručivanje na preglede, no još uvijek nije moguće naručiti se. Umjesto termina za pregled, na ekranu se pojavljuje poruka u kojoj stoji da se, sukladno trenutnoj epidemiološkoj situaciji i naputcima Ministarstva zdravstva, u narednih 14 dana otkazuju dogovoreni termini pregleda djece za upis u 1. razred.

''Molimo Vas, nemojte se bilježiti za nove termine, nego pratite obavjesti kada će se aktivnosti unutar zdravstvenog sustava vratiti u normalu. Budimo svi odgovorni, solidarni i spremni na suradnju'', stoji u obavijesti stranice.

Testiranje sukladno epidemološkim uputama

Iz Grada ističu da raspored, mjesto, vrijeme i način testiranja učenika u školskim ustanovama ravnatelji moraju osigurati sukladno uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta za upis u školu vršit će se i nakon 15. lipnja, a škole su dužne upise djece obaviti odmah po obavljenim pregledima.

Roditelj/skrbnik dužan je pri upisu u školu predočiti mišljenje stručnog povjerenstva o utvrđenom psihofizičkom stanju djeteta za upis u 1. razred i, ukoliko je riječ o prijevremenom upisu, rješenje kojim se to odobrava.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene