Obavijesti Video Pretražite Navigacija
napustio klub

Milan Bandić komentirao odlazak "žetončića" Roberta Jankovicsa: ''Gledali ste film Tesna koža?''

Robert Jankovics, saborski zastupnik Demokratske zajednice Mađara Hrvatske, napustio je klub Milana Bandića.

Dosadašnji predsjednik Kluba zastupnika rada i solidarnosti Robert Jankovics izvijestio je da je napustio Bandićev klub, ali da će i dalje podržavati parlamentarnu većinu.

Zastupnik mađarske manjine najavio je da će od sada djelovati isključivo kroz Klub zastupnika nacionalnih manjina.

"Razlike među članovima kluba postale su prevelike za mene i više nisu samo koncepcijske nego i suštinske", rekao je Jankovics ne otkrivajući razloge svog odlaska i uz objašnjenje da ne želi ružno govoriti o svojim dojučerašnjim kolegama.

"Gledali ste film Tesna koža? Očito mu je postala pretijesna koža, Klub velika, velika odgovornost... Gospodin Varda će biti predsjednik Kluba, a Jankovicsu želim svako dobro", rekao je Milan Bandić, prenosi N1.

Na pitanje zarinjava li ga da će mu se Klub raspasti, rekao je da ga ne zabrinjava ništa, a na tvrdnje oporbe da iza svega stoji HDZ Bandić je rekao da s tim ne bi spekulirao.

Pročitajte i ovo Svjedokinja u slučaju Agram (Dnevnik.hr) Nezakoniti putni nalozi Tišina na suđenju Milanu Bandiću u aferi Agram: Svjedoci se ne mogu sjetiti detalja

Klub Milana Bandića, koji svoje zastupnike naziva "žetončićima" sada broji 11 članova, a u njemu su osim dijela zastupnika nacionalnih manjina i Ivica Mišić, koji je u Sabor ušao na listi Živog zida, bivša HNS-ovka Marija Puh, bivši HSU-ovac Kažimir Varda te bivši SDP-ovci Milanka Opačić, Ana Komparić Devčić, Zdravko Ronko i Siniša Varga.

Jankovics je ranije izjavljivao da je jedini uvjet za pristupanje Klubu rada i solidarnosti da se podržava Andreja Plenkovića i njegovu Vladu. (L.R., Hina)


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene