Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O zabrani rada

Škegro tuži državu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je HANFA na godinu dana zabranila rad društvu Quaestus Invest Borislava Škegre priopćenjem su se oglasili i iz te tvrtke.

'Nakon detaljne analize rješenja HANFE od 29. rujna kojim nam se privremeno na godinu dana oduzima dozvola za rad, u svrhu istinitog, cjelovitog i točnog informiranja investitora u fond Quaestus Nekretnine d.d., poslovnih partnera i najšire javnosti, u potpunosti svjesni odgovornosti za težinu iznesenih ocjena, navodimo sljedeće:

Pročitajte i ovo Ilustracija Kriptovalute Poslali važno upozorenje: Ne poslujte s ovim društvima koja se bave virtualnim valutama Slika nije dostupna 'Sad ćeš vidjeti' Škegro: Šef HANFA-e na mene je vikao i psovao me

Rješenje HANFE je po sadržaju obrazloženja najobičniji pamflet, u suprotnosti s činjenicama i stvarnim stanjem fonda, nezakonito, nepravedno, tendenciozno i zlonamjerno. Ono je motivirano isključivo pokušajem osobnog obračuna i progona članova uprave Quaestus Investa, a posebice jednog. S unaprijed postavljenim ciljem oduzimanja licence, pripremano je već dulje vrijeme te oportunistički tempirano. 

Kako je odluka tempirana neposredno prije izbora za Hrvatski Sabor, koji imenuje i razrješava Upravu HANFE, u medijima su se pojavile špekulacije o političkoj dimenziji oduzimanja licence. Uistinu, o tome se radi. Politički naputak i poticaj upravi HANFE došao je još prije otprilike 18 mjeseci od strane pojedinaca koji su se osjetili ugroženima gubeći svoje političke funkcije.

Oduzimanje licence nije u ovom slučaju moglo biti izvedeno bez svjesnog grubog kršenja zakona i bez flagrantnih i višekratnih zloporaba ovlasti od strane članova Uprave HANFE.

Sve navedeno dokazati ćemo i putem cijelog niza pravnih koraka. U tom smjeru već smo poduzeli aktivnosti za angažiranje tima odvjetnika koji će nas zastupati u podnošenju tužbi kako bismo zaštitili interese dioničara fonda, na sudovima dokazali neutemeljenost i apsurdnost u rješenju iznesenih optužbi, zaštitili interes Quaestus Investa i njegovih zaposlenika te pomogli sankcionirati sve pojedinačno odgovorne za kršenje zakona iz redova HANFE', stoji u priopćenju Quaestusa koje potpisuju članovi uprave Borislav Škegro i Tomislav Matić.

U priopćenju se navodi i kako će Quaestus podnijeti i tužbu Upravnom sudu protiv rješenja HANFE te kako su do sada podnesene već tri tužbe - za naknadu štete dioničarima fonda, za naknadu štete zbog narušavanja poslovnog ugleda te tužbe protiv pojedinih članova Uprave HANFE za klevete, uvrede, prijetnje, ucjene i svjesno nanošenje štete članovima Quaestusa.

Iz tvrtke još jednom naglašavaju da je poslovanje fonda bilo u skladu sa zakonom, da je imovina fonda uložena u vrlo kvalitetne projekte te da se neće, stoji u priopćenju, dati zastrašiti od HANFE bez obzira na velike izvršne ovlasti koje su im zakonima dane, uz nepostojanje svrhovito brze i učinkovite drugostupanjske instance.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene