Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Po najnovijim rezultatima istraživanja LOTUS 2011./2012. o transparentnosti rada i funkcioniranju jedinica lokalne i regionalne samouprave, Rijeka je obranila i zadržala titulu najtransparentnijega grada koju je ponijela još 2009.


Novo istraživanje 'LOTUS - lokalna, odgovorna i transparentna uprava i samouprava - 2011./2012.' provedeno je u svih 576 općina, gradova i županija u organizaciji GONG-a i Udruge gradova.

Vezani članci Obračun u prometu, Rijeka Mladić s viralne snimke iz Rijeke ispričao svoju stranu priče: "Mogao sam i ja nju metalnom šipkom, ali ne živimo u kamenom dobu pa da se ponašam kao ona" Obračun u prometu Prometni obračun u Rijeci postao hit na društvenim mrežama: ''Čke, čke, najbolje su riječke''

>> Znate li koji je grad u Hrvatskoj najtransparentniji?

Ta se istraživanja provode u sklopu projekta 'Zajedno protiv korupcije', financiranog preko IPA programa 2008., uz sufinanciranje Ureda za udruge Vlade RH i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva. Rezultati istraživanja danas su predstavljeni u Zagrebu.

Predstavnicima 15 gradova, općina i županija koji su u istraživanju iskazali najvišu razinu transparentnosti rada uručene su nagrade LOTUS, a, kako su objasnili iz Gradske uprave, Rijeka je među gradovima ostvarila najveći broj bodova.

Istraživanje LOTUS usmjereno je prema problemima funkcioniranja lokalnih vlasti s obzirom na informiranje građana i njihovo uključivanje u odlučivanje.

Po podacima iz istraživanja, 70 posto jedinica lokalne uprave i samouprave ne zadovoljava kriterij transparentnosti, 24 posto je transparentno, a samo šest posto ih je izrazito transparentno u svojemu radu. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.