Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Odlukom Izvanraspravnog vijeća Županijskoga suda u Rijeci nepravomoćno je obustavljen kazneni postupak protiv liječnika riječkog Kliničkog bolničkoga centra Luke Zaputovića, osumnjičenoga da je primio mito, izvijestio je glasnogovornik suda Zoran Sršen.


Na ovo rješenje tužitelj, Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK), ima pravo podnošenja žalbe Vrhovnom sudu.

Vezani članci Je li Petek nosio novac za kampanju ili mito? Je li Petek nosio mito ili novac za kampanju: Kovačević tada nije bio u Klubu, ali bio je - Jakov Kitarović? Dražen Barišić, Krešo Petek, Vinko Grgić Petek i partner porječkali se oko toga tko će Grgiću dati novac: "Vi ćete njemu dati 100 tisuća u kešu..."

Izvanraspravno vijeće riječkoga suda odlučivalo je o nastavku ili obustavi kaznenog postupka na temelju prigovora Luke Zaputovića i njegova branitelja koji su tvrdili da je optužnica neosnovana.

Luka Zaputović, kardiolog internist i zamjenik predstojnika Klinike za internu medicinu riječkoga KBC-a, te pročelnik Katedre za internu medicinu na riječkom Medicinskom fakultetu, osumnjičen je da je u studenome 2005. primio mito od 150 eura za prijem na odjel jednog pacijenta. 

USKOK je teretio Zaputovića da je tražio 7000 kuna da bi primio pacijenta na odjel, nakon čega je, po USKOK-ovim saznanjima, supruga tog pacijenta predala liječniku omotnicu sa 150 eura.

Ovaj slučaj je pokrenut u veljači kada je USKOK podnio istražni zahtjev.