Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ne manjka osmijeha ni u riječkom rodilištu koje je po kvaliteti rada treće u Europi, nakon Osla i Haaga. U jakoj konkurenciji razvijenih europskih zemalja, veliko priznanje za riječke porodničare.


Rijeku je u sam europski vrh doveo mali broj porođaja izvedenih carskim rezom i individualni pristup svakoj rodilji i bebi. Titula koju su im dodijelili Europski perinatolozi, riječkom je timu razlog više za osmijeh. 'Nemamo praktički nikakvog stimulansa osim tog jedno zadovoljstva, entuzijazma postignutim rezultatima, a to je jedan od načina gdje smo ipak doživjeli priznanje', ističe dr. Nebojša Sindik, voditelj Odjela rodilišta

Vezani članci Biljana Borzan (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Do ljeta proizvodi jednake kvalitete u cijeloj Europskoj uniji! Slika nije dostupna Europska komisija uložit će 2 milijuna eura da bi istočno i zapadno tržište kupovali proizvode iste kvalitete

Mnoge novitete, poput ove kade, u rodilište su unijeli sami djelatnici. 'To su primalje same imale želju za takav način rađanja, znači da se rodiljama to olakša', kaže primalja Mladenka Hlača. Ne čudi stoga više od 3500 porođaja na godinu. Rodilje dolaze iz cijele Hrvatske. 'Evo, jutros je rodila gospođa iz Samobora, neki dan iz Zagreba, znači dolaze zapravo iz metropole i drugih krajeva Zadra i tako dalje', dodaje mr. sc. Branimir Peter, pročelnik Odjela neonatologije.

Više od nagrade,sestrama i liječnicima, važno je zadovoljstvo pacijentica. 'Ono što je nama najviše stalo to je kad žena ide sa smiješkom iz rađaonice i kaže hvala vam eto ovo je stvarno bilo super, doći ću opet drugi puta', objašnjava Silvana Tomić, gl. sestra rađaonice. I stvarno, mnoge se vraćaju. U riječkom rodilištu planiraju krenuti i korak naprijed. Što su smislili, još ne žele otkriti, no najavljuju da će rodilje izlaziti još sretnije. Kad bi bar bilo više takvih priča iz hrvatskoga zdravstva.