Ilustracija: Goran Kovacic/PIXSELL
Ilustracija: Goran Kovacic/PIXSELL

Riječki trgovački centar u kojem je nestala djevojčica tvrdi kako u takvim situacijama ne postoje pravila te su djelatnicu infopulta upozorili na propust.


Nakon što je u riječkom trgovačkom centru nestala djevojčica s poteškoćama u razvoju, a djelatnica infopulta odbila je molbu majke da o tome pusti obavijest preko razglasa, o cijelom se slučaju oglasio i sam centar.  Djevojčica je srećom ubrzo pronađena.

Vezani članci Obračun u prometu, Rijeka Mladić s viralne snimke iz Rijeke ispričao svoju stranu priče: "Mogao sam i ja nju metalnom šipkom, ali ne živimo u kamenom dobu pa da se ponašam kao ona" Obračun u prometu Prometni obračun u Rijeci postao hit na društvenim mrežama: ''Čke, čke, najbolje su riječke''

Odgovor riječkog centra ZTC prenosimo u cijelosti:

"Izuzetno nam je žao zbog traumatičnog iskustva majke u vezi nemilog događaja u našem centru. Djelatnica infopulta je odmah po prijavi nestanka reagirala na uobičajeni način pozivajući zaštitarsku službu talky-walky-em, tražeći opis djeteta upitom prema majci i odmah upućujući zaštitare u isti. Istovremeno zumirame su sve kamere na etaži nestanka djevojčice, svim ulazima i garaži, te su zaštitari promptno djelovali i odmah krenuli u potragu, dok su vatropgasci krenuli na izlaze, liftove i eskalatore.

S gospođom smo se telefonski čuli i objasnili joj situaciju, budući je da naš jedini cilj pružiti maksimum usluge da bi osigurali ugodan i siguran boravak posjetitelja u našem centru. Djelatnici je ukazano na propust, obzirom na to da u takvim iznimnimo teškim situacijama za roditelja nikakva pravila ne postoje, već se posjetitelju dodatno pomaže na način aktivacije svih radnji paraleno", poručuju iz centra.