Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Rijeka zbraja štetu nakon jučerašnjeg nevremena. Gotovo da nema objekta koji nije oštećen. Stradale su škole i vrtići, stambeni objekti, devastirana su groblja.


Bura je čupala stabala, rušili su se oluci, limovi i dimnjaci, oštećeni su automobili, rekao je gradonačelnik Vojko Obersnel podsjećajući i na stradale osobe.

Vezani članci Andrej Plenković i Vojko Obersnel Obersnel ljutito premijeru: "Vi danas, čak deset dana kasnije, ponovo otvarate strasti, napadate novinare, koristite teške riječi i prijetite" Vojko Obersnel Vojko Obersnel oglasio se o kafiću koji ne dozvoljava ulaz HDZ-ovcima: "Potpuno razumijem revolt i emociju vlasnika ovog kafića, ali ne krivite jedni druge"

"Svima onima koji su jučer u ovom nevremenu ozlijeđeni želim što brži oporavak", rekao je Obersnel. O eventualnom proglašavanju elementarne nepogode razgovarat će sa županom kad se pobroji sva materijalna šteta, kaže Obersnel i dodaje.

>> Vatrogasac koji je LETIO po limu: Sve se odigralo u trenutku, ali je dobro završilo!

"S osiguravajućim društvima ćemo razmotriti mogućnost maksimalnog angažiranja oko naknade štete. Usvakom slučaju, ono što mogu reći je da ćemo nastojati, neovisno o stavu osiguravajućih društava, tamo gdje god je ta šteta uzrokovana nekim djelatnostima iz nadležnosti grada ili njegovih komunalnih društava, tu štetu nadoknaditi", dodao je Obersnel zahvaljujući svim službama koje su ulagale velike napore tijekom nevremena, osobito vatrogascima.

Oni su s prvi refulima iza ponoći bili na terenu, a odradili su 240 intervencija od čega je 5 bilo na manjim požarima. "Svjedoci smo da je to bila abnormalna vremenska pojava i ovo je apsolutni rekord što se tiče i broja vatrogasnih intervencija naše postrojbe. Toliku količinu intervencija inače odradimo u dva mjeseca, što smo sada odradili u malo više od 24 sata", rekao je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Rijeke Hinko Mance, zahvaljujući svim DVD-ima na pomoći.

Iako imaju štete na opremi, nitko od vatrogasaca nije povrijeđen, čak niti njihov kolega Mario Tomašić iz Virovitice, čiji je let na limu završio bez posljedica. (Media Servis)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju