Obavijesti Video Pretražite Navigacija
naslijedit će nadbiskupa devčića

Odluka Pape: Mate Uzinić imenovan nadbiskupom koadjutorom Riječke nadbiskupije

mons. Mate Uzinić
mons. Mate Uzinić DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija mons. Mate Uzinić mons. Mate Uzinić Foto: DNEVNIK.hr mons. Ivan Devčić mons. Ivan Devčić Foto: DNEVNIK.hr +0 mons. Ivan Devčić Galerija 1/3 >>
Dubrovački biskup monsinjor Mate Uzinić odlukom Vatikana postaje koadjutor riječkog nadbiskupa Ivana Devčića.

Uloga je to pomoćnika u obavljanju zadaća u velikoj nadbiskupiji koja broji 90 župa i 140 svećenika i redovnika. Riječanima omiljeni nadbiskup još će dvije i pol godine obavljati svoju dužnost, a polako će se uhodavati pomoćnik Uzinić koji će po odlasku u mirovinu riječkog nadbiskupa preuzeti tu dužnost.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna OGLASILA SE I RIJEČKA NADBISKUPIJA Riječki svećenik o razlozima zašto ne želi krstiti dijete lezbijskog para: "Takve ljude Crkva ne odbacuje, no..." Ivan Čorkalo Tužba zbog mobbinga Časna sestra pokrenula spor protiv Riječke nadbiskupije: "Crkva uglavnom svoj prljavi veš skriva unutar četiri zida"

''Budući da već imam kanonsku dob pred mirovinu Sveti otac Franjo mi je dodjelio koadjutora u osobi monsinjora Mate Uzinića dubrovačkog biskupa'', rekao je monsinjor Devčić.

''Dolazim sa čistim srcem, želim biti doista pomoćnik u svemu što mu je potrebno kao što se isto tako želim obratiti i svim svećenicima riječke nadbiskupije koji su moji prvi budući suradnici'', poručio je monsinjor Uzinić.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene