Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iako je nedovršen

Riječki muslimani proslavili kurban-bajram u Islamskom centru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Muslimani slave jedan od svojih najvećih blagdana, Kurban Bajram. Čestitke cijeloj Islamskoj zajednici uputili su državni dužnosnici i vođe ostalih vjerskih zajednica.

Posebno je svečano bilo u Rijeci gdje su vjernici prvi put Kurban klanjali u prostoru još nedovršenog Islamskog centra. 'Na dan Bajrama u srcima muslimana ne bi trebalo biti ljutnje, srdžbe ili mržnje. Danas je draga i poštovana braćo dan oprosta', istaknuo je Hajrudin ef. Mujkanović, glavni imam MIZ-a Rijeka.

Pročitajte i ovo HDZ-ov plakat upućen splitskom gradonačelniku Ivici Puljku Rastu tenzije HDZ plakatom sprdao Puljka, ubrzo stigao odgovor: "Nije sramota biti nepismen, sramota je biti drzak i nepismen" Slika nije dostupna Proslava Kurban bajrama u zagrebačkoj džamiji

>> Kardinal Bozanić čestitao Kurban Bajram

Ali i dan brige za zajednicu. Kurbanska se žrtva prema tradiciji dijeli s bližnjima i siromašnima. 'Danas je dan ljubavi i radosti. Dan kada trebamo i moramo jedni drugima stisnuti ruku, bratski se zagrliti, čestitati i sjetiti se onih kojih danas nema među nama', rekao je Mujkanović.

Ponos i sreća

Za gotovo 10.000 muslimana u Rijeci i okolici današnji je dan i dan dvostrukoga slavlja. Prvi su puta klanjali kurban u svojemu vlastitom domu. Centar na koji su neki čekali i 40 godina, napokon može primiti vjernika. Posla još uvijek ima, ali na njima se radi. Bez obzira na to što centar još nije dovršen ponos i sreću nisu mogli ni željeli sakriti.

'Evo, mogao bi ovo biti jedan od mojih najsretnijih trenutaka u životu koje sam doživio', rekao nam je jedan od vjernika. Jučer je službeno postavljen i minaret i svi se nadaju što skorijem dovršetku radova. 'Vjerujem da ćemo, ako bog da, u jednom narednom periodu, idući Kurban Bajram klanjati u završenim prostorijama Islamskog centra u Rijeci', zaključio je Mujkanović.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene