Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Riječka bolnica odbila nagodbu s Maškarinom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Riječki Klinički bolnički centar preko svojih pravnih zastupnika odbio je ponudu za izvansudsku nagodbu za naknadu štete bivšem pacijentu Miroslavu Maškarinu od 13,705.000 kuna zbog trajno narušena zdravlja i radne sposobnosti.

Izvansudsku nagodbu ponudila je KBC-u Maškarinova odvjetnica Ingrid Barić i to je prva ponuda koja se temelji na Zakonu o obveznim odnosima donesenu prošle godine. 

Pročitajte i ovo Ilustracija loši uvjeti Čistačica se u japankama popela da očisti prašinu u zgradi Ministarstva i pala, dobit će veliku odštetu Riječka bolnica - 1 Bolnica za ženu i dijete Novi bolnički kompleks vrijedan 158 milijuna eura iskorak je u liječenju: "Ovo je dosanjani san"

Odvjetnica Barić kazala je za Hinu da će sada pričekati očitovanje Državnog odvjetništva u Rijeci, koje provjerava moguće kršenje zakona u slučaju Maškarin te da će nakon
toga pokrenuti sudski postupak.

Odvjetnički ured Poldan-Gatara-Dizdarević u ime riječkog KBC-a u odbijenici navodi da ponudu "ne drže ozbiljnom pretpostavkom za pregovore" te da je zatražena odšteta po zakonskim kriterijima i kriterijima poznate sudske prakse višestruko veća od one koja bi se mogla ostvariti.

Uz to taj ured u dopisu ističe kako je neuobičajeno i
protivno profesionalnoj etici ponuda odvjetnice Ingrid Barić
dostavljena medijima isti dan kad i KBC-u te predstavljena kao pravni kuriozitet.

U odbijenici se ističe da su liječnici KBC-a isključivo kanili pomoći i izliječiti Maškarina te su i pristupili operaciji kako bi spasili život i zdravlje pacijenta. Svaki operativni zahvat je povezan s određenim rizicima i komplikacijama, koje su se pojavile u ovom slučaju, kaže se u odbijenici. 

Navodi i da se "prava i Maškarinovo psihofizičko stanje ne zaštićuje postavljanjem neobjektivnih i nerealnih zahtjeva i njihovim javnim promoviranjem kao pravnih kurioziteta".

Odvjetnica Barić tekst odbijenice ocijenila je vrlo uvrjedljivim te neuobičajeno neugodnim pisanim u cijelosti u negativnu tonu.

Tih 13,705.000 kuna zatraženo je zbog trajno narušene radne
sposobnosti 20-godišnjeg Miroslava Maškarina i invalidnosti uzrokovane komplikacijom pri operaciji vađenja slijepog crijeva laparoskopskom metodom 10. srpnja pri čemu mu je probijena aorta.

Posljedica je bila obilno krvarenje i odumiranje tkiva zbog čega je jedna noga morala biti amputirana, a druga je jedva spašena.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene