Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Neozlijeđenu posadu pronašli su djelatnici malološinjske lučke ispostave na pomoćnom brodskom plovilu nedaleko od mjesta na kojem je potonuo njihov brod.


Ribarski brod potonuo je u četvrtak ujutro nedaleko od Suska, a trojicu članova posade neozlijeđene su spasili djelatnici Lučke ispostave Mali Lošinj, priopćilo je Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture.

Posada broda 'Andrija Mohorovičić' noćas spasila 354 osoba

Vezani članci Zlatko Komadina (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Komadina: "U Primorsko-goranskoj županiji odvija se veliki investicijski ciklus, sva obalna mjesta će promijeniti vizuru" Dnevnik na otocima: Susak i Unije (Video: Dnevnik Nove TV) - 2 Otok s 20 puta više iseljenika u SAD nego stanovnika: Učenici nastavu prate videovezom, a jedino prijevozno sredstvo su traktori

Članovi posade ribarskog broda "Andrea" u ranim jutarnjim satima primijetili su problem s električnim napajanjem i začuli "neodređenu buku" iz strojarnice. Pomoć su pozvali oko 8 sati, kada su primijetili nadiranje mora u potpalublje, a djelatnici malološinjske lučke ispostave odmah su isplovili u spasilačku akciju. Neozlijeđenu posadu pronašli su na pomoćnom brodskom plovilu nedaleko od mjesta na kojem je potonuo njihov brod.

Po podatcima koje je prikupila lučka ispostava, brod je potonuo na dubinu od oko 55 metara. Onečišćenje mora nije uočeno, no s obzirom da se u brodskim spremnicima nalazi oko 2500 litara pogonskoga goriva, zapovjedniku i vlasniku broda izdan je nalog za hitan komercijalni izron, osiguravanje od onečišćenja mora te pripremu za tegalj havariranoga plovila, stoji u priopćenju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook