Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema opasnosti na Žnanju

Ribari ulovili modrulja, a on je odnedavno zaštićena vrsta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nema opasnosti za kupače na Žnjanu. Morski psi koji su jučer viđeni u moru kraj plaže su bezopasni čukovi i u blizini plaže našli su se zbog razmnožavanja.

A sinoć su ribari kod Tribunja ulovili jedan doista impresivan primjerak morskog psa - modrulj od 250 kilograma pao im je ruke. No, prije dvadesetak dana izašao je novi pravilnik po kojem je modrulj zaštićen i njegov ulov je kažnjiv. Kazne se za privatne osobe kreću od 7 do 30 tisuća kuna, a za pravne i do 200 tisuća kuna. Sličnih primjeraka nije se moglo naći na splitskoj ribarnici. Iako je puno priča da je u Splitskim vodama cijelo jato, danas se morskim psom nije mogao omastiti brk. A nije baš bilo ni kupača na Žnjanu. Izgleda da je prevladao strah uočenih morskih pasa, iako razloga zapravo i nema.

Pročitajte i ovo Marko Grubelić Poginula 19-godišnjakinja Tribunj zavijen u crno: "Ostali smo bez krasnog djeteta, krasne djevojke i jednostavno svi smo u šoku" Slika nije dostupna 'O Zvone, gotovi smo' 'Sve je bilo normalno dok mu rep nije izašao'

Nema opasnosti od morskih pasa

'Ne trebaju se uopće brinuti, nema nikakve opasnosti, neka se oni jednostavno drže u ograđenim plažama, neka ne plivaju vani, neka se drže maksimalno sto metara ako idu plivati sa plaže koja nije ograđena. Isključiva opasnost su gliseri, a morski psi sigurno ovoga tipa nisu', kaže Milan Staničić iz splitske Lučke kapetanije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene