Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ribari i autoprijevoznici prosvjeduju zbog dizela

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sve veće nezadovoljstvo vladalo je među španjolskim ribarima i vozačima kamiona koji posljednjih dana traže mjere protiv porasta cijena goriva.

Vozači kamiona, čija je organizacija u petak pokrenula poziv na "neograničeni štrajk", organizirali su u nedjelju ujutro specifičnu operaciju na autocesti AP-7 u Kataloniji i stvorili 3 km duge čepove na jednoj od pristupnih cesta do staze Montmelo gdje se odvijaju pokusi za moto Grand Prix Katalonije, navele su regionalne vlasti.

Pročitajte i ovo Ilustracija Požurite na pumpu Vlada donijela odluku: Od utorka rastu cijene goriva Slika nije dostupna 28. lipnja Ribari najavili veliki prosvjed

Udruga koja je pozvala na štrajk, a koja predstavlja 50.000 vozača kamiona, sastala se u subotu poslijepodne na "nacionalnoj skupštini" u predgrađu Madrida.

Oko 1.000 neovisnih autoprijevoznika zaprijetilo je da za sljedeći vikend "spremaju iznenađenja" za otvaranje izložbe u Zaragozi, gdje ovog ljeta očekuju 6,5 milijuna posjetitelja.

Prosvjedi bi u ponedjeljak mogli biti još žešći pozivom na neograničeni štrajk organizacije autoprijevoznika Fenadismer koja predstavlja 70.000 vozača kamiona, od ukupno 381.000 u Španjolskoj.

Glavni sindikat autoprijevoznika, CETM, nije se pridružio pokretu.

Glavna organizacija ribara Cepesca, koja je 30. svibnja pokrenula neograničeni štrajk, u nedjelju je ocijenila da je velik dio španjolske flote zaustavljen.

Katalonski ribari, koji su prekinuli štrajk 2. lipnja, u nedjelju su namjeravali ponovno stupiti u štrajk.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene