Nesvakidašnji ulov zabilježen je u Cavtatu, gdje je lokalni ribar iz mora izvukao pravi čudovišni primjerak lignjuna teškog više od šest kilograma.

Galerija Divovski lignjun uhvaćen u Cavtatu (Foto: Delilah Žanetić) - 1 Divovski lignjun uhvaćen u Cavtatu (Foto: Delilah Žanetić) - 3 Divovski lignjun uhvaćen u Cavtatu (Foto: Delilah Žanetić) - 4 +9 Divovski lignjun uhvaćen u Cavtatu (Foto: Delilah Žanetić) - 5

Vedran Žanetić iz Cavtata krenuo je prošetati i baciti smeće kad je vidio da mu se nešto mota oko barke u moru, rekla je za DNEVNIK.hr njegova supruga Delilah Žanetić. Kad je vidio da je riječ o ogromnom lignjunu, Vedran je uzeo kuku i počeo ga izvlačiti iz mora, a u tome su mu pomogli brat Pero, otac Tomislav, rođak Ivan te prijatelj Ivica.

Vezani članci Liječenje skupim lijekovima (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Cavtat: Sedmogodišnji dječak koji boluje od teške progresivne bolesti treba lijek što prije, ali mu je u Hrvatskoj neodstupan OŠ Cavtat, raspadnuta škola u bogatoj općini (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Pukotine, vlaga, ose i miševi na svakom koraku: Raspada se škola u drugoj najbogatijoj općini u Hrvatskoj

"Svi su oni ribari i navikli smo da ulove svašta", priča gospođa Žanetić i dodaje kako su mještani Cavtata ulovom bili oduševljeni, jer su posljednji put takvo što vidjeli prije desetak godina.

Naime, kaže Vedranova supruga, na istom je mjestu prije desetak godina slično "čudovište" ulovio i lokalni ribar Đani Bjelokosić.

Što se samog lignjuna tiče, nije završio na tanjuru, već je iskorišten, odnosno koristit će se za ješku (mamac), kaže Delilah te dodaje kako je jedan njegov komadić poslan i na DNK analizu.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju