Posljednja stanica premijerova posjeta Istri u četvrtak bio je Umag. Tamo se susreo s ribarima.

Galerija


Njihov susret pratila je novinarka Dnevnika Nove TV Petra Fabian Kapov. Kako se doznaje, riječ je o susretu koji se odvijao iza zatvorenih vrata gdje je premijer stigao sa svoja četiri ministra, a na njega su došli svi ribari s tog područja.

Vezani članci Policija, ilustracija (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Užas u Umagu: Muškarac pokušao platiti 40-godišnjaku da ubije tročlanu obitelj, uključujući i dijete Andrej Plenković u Umagu (Foto: Dnevnik.hr) Pitali smo premijera od kojeg novog ministra najviše očekuje, evo što nam je rekao

Jedan od ribara koji je bio na tom sastanku je Danilo Latin. Prema njegovim riječima, bilo je govora o stanju u ribarstvu i o crti razgraničenja između Slovenije i Hrvatske. Zaključak je da se suradnja mora nastaviti u interesu Hrvatske i očuvanja teritorijalnog integriteta.

"Treba sve uskladiti i povećati komunikaciju kako ribari ne bi snosili posljedice. Kazne ribarima stižu i u postupku su osporavanja pred slovenskim institucijama. Pravni zastupnik hrvatskih ribara radi svoj dio posla, a mi radimo svoj i odlazimo na more. Država se brine oko nas", kazao je Latin.

Kako je dodao, ribarima je bitna suradnja i podrška Vlade i hrvatske policije dok su na moru. "Svakodnevno imamo podršku policije, gliser nas prati i onemogućava djelovanje slovenske policije prema hrvatskim ribarima", zaključio je Latin.

Uskoro će biti jasno i hoće li se stanje promijeniti s obzirom da je Slovenija u četvrtak posložila vladu. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr