Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rejting Predsjednice nizak

Tko od političara uživa popularnost, a tko je zacementiran kao negativac? Evo što su pokazali rezultati Crobarometra

Crobarometar, dojam o političarima 4 (Foto: Dnevnik.hr)
Crobarometar, dojam o političarima 4 (Foto: Dnevnik.hr) Dnevnik.hr
Aktualno Galerija Crobarometar, dojam o političarima 1 (Foto: Dnevnik.hr) Crobarometar, dojam o političarima 1 (Foto: Dnevnik.hr) Foto: Dnevnik.hr Crobarometar, dojam o političarima 4 (Foto: Dnevnik.hr) Crobarometar, dojam o političarima 4 (Foto: Dnevnik.hr) Foto: Dnevnik.hr Crobarometar, dojam o političarima 2 (Foto: Dnevnik.hr) Crobarometar, dojam o političarima 2 (Foto: Dnevnik.hr) Foto: Dnevnik.hr Crobarometar, dojam o političarima 3 (Foto: Dnevnik.hr) Crobarometar, dojam o političarima 3 (Foto: Dnevnik.hr) Foto: Dnevnik.hr +0 Crobarometar, dojam o političarima (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/5 >>
Dnevnik Nove TV u trećem dijelu redovitog mjesečnog istraživanja Crobarometar otkriva tko su u ožujku najpopularniji političari te kako s podrškom građana stoji Predsjednica kojoj krajem godine istječe petogodišnji mandat na Pantovčaku.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović ožujak u izbornoj godini završava nepopularnija od svog prethodnika Ive Josipovića.

Pročitajte i ovo Atmosfera u stožerima EU izbori Od smrknutih lica do širokih osmijeha: Pogledajte kakva je atmosfera u izbornim stožerima Slika nije dostupna Crobarometar Dnevnika Nove TV Raste pesimizam - Čak 70 posto građana misli da Hrvatska ide u lošem smjeru

Rad Predsjednice tako odobrava 48 posto ispitanika, a ne odobrava njih 43 posto, dok 9 posto ne zna, što znači da ni u ovom mjesecu nema većinsku potporu građana za svoj rad na Pantovčaku. Zanimljivo, njezin prethodnik Ivo Josipović je u ožujku 2014. za svoj rad mogao računati na potporu od 62 posto ispitanika.

Predsjednica trenutačno može većinski računati na potporu birača HDZ-a s 88 posto, ali kod birača ostalih stranaka ta potpora svakog mjeseca pada.

Tko je popularan, a tko nepopularan?

Unatoč tome, Predsjednica je i dalje najpopularnija u Hrvatskoj. O njoj pozitivan dojam ima 58 posto ispitanika, njih 36 posto ima negativan dojam, dok 6 posto ne zna. I opet, kad se vratimo u 2014. godinu, Ivo Josipović imao je potporu od 72 posto ispitanika, negativan dojam o njemu imalo je njih 24 posto, dok nije znalo 3 posto.

Čini se da je čelnik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić podijelio građane, ali i blago popravio imidž u mjesec dana. O Sinčiću pozitivan dojam ima 44 posto, a negativan 41 posto birača.

Milan Bandić, koji trenutačno ima dvanaest saborskih zastupnika u svojim redovima, još nije odlučio hoće li u predsjedničku utrku, ali može računati da na 43 posto građana ostavlja pozitivan, a na njih 50 posto negativan dojam.

Božo Petrov odavno ne računa na potporu većine građana, trenutačno o njemu pozitivno misli 38 posto ispitanika, a negativno njih 46 posto.

Osobni rejting popravio je i Andrej Plenković s 35 posto potpore birača koji o njemu imaju pozitivan dojam, dok negativan dojam ima njih 57 posto.

Čelnik SDP-a, Davor Bernardić kao da je, ako se pitaju birači, „zacementiran“ s potporom, pozitivno ga ocjenjuje 23 posto, a negativno 58 posto birača.

NAPOMENA: Istraživanje je za Dnevnik Nove TV provela agencija IPSOS između 1. i 20. u mjesecu na uzorku od 983 punoljetna građanina iz cijele Hrvatske. Maksimalna pogreška uzorka iznosi +/- 3,3%, a za rejtinge stranaka +/-3,6%.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene