Dnevnik Nove TV u trećem dijelu redovitog mjesečnog istraživanja Crobarometar otkriva tko su u ožujku najpopularniji političari te kako s podrškom građana stoji Predsjednica kojoj krajem godine istječe petogodišnji mandat na Pantovčaku.

Galerija Crobarometar, dojam o političarima 4 (Foto: Dnevnik.hr) Crobarometar, dojam o političarima 1 (Foto: Dnevnik.hr) Crobarometar, dojam o političarima 2 (Foto: Dnevnik.hr) +1 Crobarometar, dojam o političarima 3 (Foto: Dnevnik.hr)

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović ožujak u izbornoj godini završava nepopularnija od svog prethodnika Ive Josipovića.

Vezani članci Političari na godišnjem odmoru - 11 Gdje će političari na godišnji? Nekima je ljeto praktički radno, a drugi mora neće ni vidjeti Slika nije dostupna Crobarometar Dnevnika Nove TV: Predsjednica nije uspjela popraviti rejting, prosječna ocjena institucijama - dovoljan

Rad Predsjednice tako odobrava 48 posto ispitanika, a ne odobrava njih 43 posto, dok 9 posto ne zna, što znači da ni u ovom mjesecu nema većinsku potporu građana za svoj rad na Pantovčaku. Zanimljivo, njezin prethodnik Ivo Josipović je u ožujku 2014. za svoj rad mogao računati na potporu od 62 posto ispitanika.

Predsjednica trenutačno može većinski računati na potporu birača HDZ-a s 88 posto, ali kod birača ostalih stranaka ta potpora svakog mjeseca pada.

Tko je popularan, a tko nepopularan?

Unatoč tome, Predsjednica je i dalje najpopularnija u Hrvatskoj. O njoj pozitivan dojam ima 58 posto ispitanika, njih 36 posto ima negativan dojam, dok 6 posto ne zna. I opet, kad se vratimo u 2014. godinu, Ivo Josipović imao je potporu od 72 posto ispitanika, negativan dojam o njemu imalo je njih 24 posto, dok nije znalo 3 posto.

Čini se da je čelnik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić podijelio građane, ali i blago popravio imidž u mjesec dana. O Sinčiću pozitivan dojam ima 44 posto, a negativan 41 posto birača.

Milan Bandić, koji trenutačno ima dvanaest saborskih zastupnika u svojim redovima, još nije odlučio hoće li u predsjedničku utrku, ali može računati da na 43 posto građana ostavlja pozitivan, a na njih 50 posto negativan dojam.

Božo Petrov odavno ne računa na potporu većine građana, trenutačno o njemu pozitivno misli 38 posto ispitanika, a negativno njih 46 posto.

Osobni rejting popravio je i Andrej Plenković s 35 posto potpore birača koji o njemu imaju pozitivan dojam, dok negativan dojam ima njih 57 posto.

Čelnik SDP-a, Davor Bernardić kao da je, ako se pitaju birači, „zacementiran“ s potporom, pozitivno ga ocjenjuje 23 posto, a negativno 58 posto birača.

NAPOMENA: Istraživanje je za Dnevnik Nove TV provela agencija IPSOS između 1. i 20. u mjesecu na uzorku od 983 punoljetna građanina iz cijele Hrvatske. Maksimalna pogreška uzorka iznosi +/- 3,3%, a za rejtinge stranaka +/-3,6%.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju