Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Luksuzno vozilo

Revizor naručio auto vrijedan 600.000 kuna pa povukao narudžbu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Velik interes pobudila je priča o nabavi automobila glavnog državnog revizora. Naručio je službeni automobil vrijedan 600.000 kuna što je razotkrio Večernji list.

Automobil ne bi sam po sebi bio toliko skup da nije bilo zahtjeva za posebnom opremom. Sve je u skladu sa Zakonom o javnoj nabavi, ali od automobila ipak ništa.

Pročitajte i ovo Hrvoje Zekanović oglasio se Zekanović Zekanović o propucavanju Turudićeva automobila: "Svi znamo tko je kriv" Ogrebali mu auto i ukrali tablice "treba te biti sram" VIDEO Amerikanac koji je zavolio Balkan u Zagrebu doživio šok: "Vjerovao sam da je Hrvatska bolja od toga"

Glavni državni revizor Ivan Klešić 2010. godine je, osim funkcije, od Šime Krasić naslijedio i stari Audi. Sedam mu je godina i često se kvari, pa mu je trebao novi. Raspisan je natječaj, a novi automobil mora biti dug 485 centimetara, imati 203 konjske snage, s pogonom na sva četiri kotača i ispuštati 140 grama po kilometru ugljičnog dioksida.

Natječaj Ureda za reviziju potražuje:

- limuzinu minimalne dužine 485 cm
- 203 dizelske konjske snage
- pogon na sva četiri kotača
- zagađivača manjeg od 140g/km CO2

Ili drugim riječima, Ured za reviziju kupuje luksuzni BMW od 600.000 kuna. 'Uvest će se granice i upravo sad Vlada na tome radi', rekao je Radimir Čačić, potpredsjednik Vlade.

Po sadašnjim granicama državni revizor ima pravo na automobil gornje klase, ovaj BMW je srednja, ali zahtjevna oprema i performanse udvostručile su mu cijenu. Ali Državni ured za reviziju, na kraju je našao za shodno da malo revidira i svoje želje i potrebe.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene