Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Velik interes pobudila je priča o nabavi automobila glavnog državnog revizora. Naručio je službeni automobil vrijedan 600.000 kuna što je razotkrio Večernji list.


Automobil ne bi sam po sebi bio toliko skup da nije bilo zahtjeva za posebnom opremom. Sve je u skladu sa Zakonom o javnoj nabavi, ali od automobila ipak ništa.

Vezani članci Sudar Snimio nalet vlaka na traktor, pravo je čudo da nitko nije teže ozlijeđen Sudar (Foto: Screenshot/YouTube) Policijska potjera završila na prvom semaforu, pogledajte spektakularan rasplet

Glavni državni revizor Ivan Klešić 2010. godine je, osim funkcije, od Šime Krasić naslijedio i stari Audi. Sedam mu je godina i često se kvari, pa mu je trebao novi. Raspisan je natječaj, a novi automobil mora biti dug 485 centimetara, imati 203 konjske snage, s pogonom na sva četiri kotača i ispuštati 140 grama po kilometru ugljičnog dioksida.

Natječaj Ureda za reviziju potražuje:

- limuzinu minimalne dužine 485 cm
- 203 dizelske konjske snage
- pogon na sva četiri kotača
- zagađivača manjeg od 140g/km CO2

Ili drugim riječima, Ured za reviziju kupuje luksuzni BMW od 600.000 kuna. 'Uvest će se granice i upravo sad Vlada na tome radi', rekao je Radimir Čačić, potpredsjednik Vlade.

Po sadašnjim granicama državni revizor ima pravo na automobil gornje klase, ovaj BMW je srednja, ali zahtjevna oprema i performanse udvostručile su mu cijenu. Ali Državni ured za reviziju, na kraju je našao za shodno da malo revidira i svoje želje i potrebe.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook