Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZAGREBAČKO SVEUČILIŠTE

Rektor Damir Boras predlaže da se ocu Andreja Plenkovića dodijeli počasno zvanje emeritusa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mario Plenković umirovljeni je profesor komunikologije. Godinama živi u Sloveniji, gdje i nakon umirovljenja predaje komunikologiju na mariborskom Fakultetu za elektrotehniku, računarstvo i informatiku.

Na dnevnom redu sjednice Senata Sveučilišta u Zagrebu, koja će se održati u utorak, između ostalog je i prijedlog rektora Damira Borasa za imenovanje Povjerenstva za izbor u počasno zvanje professor emeritus prof. dr. sc. Marija Plenkovića, pišer Srednja.hr.

Pročitajte i ovo Stjepan Lakušić TAJNO GLASANJE Senat izabrao nasljednika Damira Borasa: Novi rektor Sveučilišta u Zagrebu poznato je lice Slika nije dostupna U 75. GODINI Nakon duge i teške bolesti preminuo profesor Mario Plenković, otac Andreja Plenkovića

Ovaj umirovljeni profesor komunikologije otac je predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića. U prijedlogu za Plenkovićev izbor rektor Boras ističe kako je obnašao brojne sveučilišne programske, rukovodeće, znanstvene, nastavne i uredničke funkcije na Sveučilištu u Zagrebu, kao i na drugim domaćim i inozemnim sveučilištima.

Boras navodi da je Mario Plenković dao izniman doprinos u radu brojnih sveučilišnih odbora i povjerenstava te da je aktivno promicao ugled Sveučilišta u Zagrebu. Umirovljen je 30. rujna 2013.

Godinama živi u Sloveniji gdje i nakon umirovljenja predaje komunikologiju na mariborskom Fakultetu za elektrotehniku, računarstvo i informatiku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene