Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Stan od 63 kvadrata, cijena nevjerojatnih 537 tisuća eura! Toliko je za navedenu nekretninu u Varšavskoj 6 izdvojio Tomislav Horvatinčić te time postavio svojevrsni rekord, s plaćenih 7782 eura za jedan kvadratni metar stana!


Horvatinčić pri kupnji tog stana nije imao previše izbora, morao ga je kupiti kako bi nastavio s realizacijom po mnogima kontroverznog stambeno-poslovnog kompleksa u samom srcu grada, odnosno na Cvjetnom trgu. Takvo što znali su iskoristiti sad već bivši vlasnici stana, Damir i Stanka Matoš, piše Večernji list.

Vezani članci Cijene stanova sve skuplje - 1 Cijene nekretnina diljem Hrvatske rastu, stručnjaci otkrivaju hoće li se to uskoro promijeniti: "Oni koji očekuju nekakav pad cijena..." Slika nije dostupna Horvatinčić u Gradskoj skupštini tražio rješenje za Varšavsku

'Potvrdit ću vam tek da je cijena kojom baratate točna, a od komentara ću se ipak suzdržati', rekao je Večernjem ukratko Horvatinčić, a ni sretni prodavači nisu bili ništa rječitiji. 'Ne bih htio ništa komentirati. Molim vas, shvatite', odgovorio je sumnjičavi Damir Matoš. Bilo kako bilo, Matoševi su iz banke u Jurišićevoj izašli bogatiji za 3,9 milijuna kuna. Horvatinčić je, čini se, postao žrtvom vlastite ambicije izgradnje kontroverznog projekta, a devetero stanara pokazalo se kao tvrd orah.

Jednog po jednog, Horvatinčić ih je doslovce morao namamiti cijenom koja baca u 'ekstazu' i prihvaćati više ucjene, nego prave pregovore. Normalna cijena stanova na toj lokaciji inače bi bila između pet i šest tisuća eura za četvorni kvadrat.