Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kilogrami sudskih spisa

Rekorder: Doznajte koliko se ovaj čovjek spori s državom!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mijo Britvić iz Kaštel Kambelovca kod Splita pola života proveo je po sudu boreći se za povrat nacionalizirane djedovine kroz nevjerojatnih 160 parnica i ništa nije uspio.

Jednu od njegovih parcela u prošlosti je preuzelo državno poduzeće Koteks koje je poslije kupio Željko Kerum. Iako sudska borba za zemlju još traje, očajni Mijo ovih dana čuje da Kerumov nećak prodaje njegovu zemlju. Mijo Britvić nam je pokazao granice svojih pet tisuća kvadrata u Kaštel Kambelovcu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zabijao se autom u njihov Clio Optužen muškarac čiji je ponašanje zgrozilo Hrvatsku: Svi pamte njegov napad na troje mladih Bojan Ivošević "netočne informacije" Splitska policija odgovorila na optužbe o policajcu u sačekuši: "Pokušao je smiriti sukob..."

Više od pola stoljeća, skoro 60 godina, bori se da mu država da zamjensku zemlju za ovo što mu je oduzeta 1953.godine. 'Meni se čini kao da gledam neku kazališnu predstavu, ali koja završava kao tragedija', kazao je Mijo.

Djedovinu su mu u socijalizmu nacionalizirali, a kasnije je taj teren pripao državnoj tvrtki Koteks koja je tu izgradila štalu i imala kožaru. Obitelj je izgubila zdravlje i novac boreći se da im daju zamjensku parcelu. Ne žive dobro, a samo ova zemlja vrijedi milijun i pol kuna. No, kilogrami sudskih spisa su sve što je do sada dobio. Žalba na žalbu, pa postupak počinje ponovno i tako nevjerojatnih 160 puta.

'I onda ja dobijem parnicu, pa žalba, pa opet otvaraju postupak...', objašnjava Mijo. Negdje 2005. uništeni Koteks kupio je Željko Kerum. Svakako, Kerumov nećak, Igor Sapunar, ovih dana najavljuje prodaju više nekretnina Koteksa pa i Mijinu zemlju. A Mijo je već od ranije u strahu. Pričalo se naime da će Kerum tu zemlju darovati svojoj nevjenčanoj supruzi.

Otišao je na razgovor kod Kerumove sestre Nevenke: 'Ja kažem: meni su rekli da tu zemlju Kerum planira dati u svojoj nevjenčanoj supruzi Fani Horvat. Nevenka mi je rekla pustite te priče, to vam pune glavu. Nije htjela pričati i ja sam otišao.' Kerumov nećak danas nije bio dostupan.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene