Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Uhićen je jer ima više ne treba'

Rehak: Hadžićevo je uhićenje čin politike i ništa više

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Početkom 90-ih Hadžić je ovdje bio gospodar života i smrti te je odredio sudbine mnogih zatočenih', smatra Komšić, predsjednik vukovarskih logoraša

'I uhićenje Gorana Hadžića čin je politike i ništa više. I u ovome se slučaju pokazuje da, kada im netko treba, skrivaju ga i čuvaju, a kada više nije potreban, uhite ga bez problema. Smatram da je tako jer kako drugačije objasniti činjenicu da se Hadžić godinama skrivao po Srbiji, da su ga ljudi viđali po Novom Sadu kako se vozi u automobilu, a da ga srbijanska policija nikada nije mogla naći', smatra Danijel Rehak, predsjednik Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić suočavanje s istinom Vučić u UN-u pozvao na glasanje protiv rezolucije o genocidu u Srebrenici: "Ne samo da neće dovesti do mira..." Policija traga za osumnjičenima za ratne zločine u Baranji kazneno prijavljeni Policija traga za osmoricom zbog ratnih zločina u Baranji: "Ozljeđivali su ih, nanosili im patnju i bol, neki su se pokušali ubiti"

Čelnik logoraša smatra da je Hadžić vjerojatno uhićen pod nekim pritiscima i kako je ulazak u EU glavni cilj kojemu je sve podređeno. 'Svakako da pozdravljam uhićenje Gorana Hadžića koji zna mnogo i može mnogo toga kazati istražiteljima. Međutim, i on je bio obični izvršilac, a onih nalogodavaca nema nigdje. Trebalo bi njih uhititi i procesuirati jer oni su odgovorni za sve, oni su vukli konce ove igre dok su Hadžić i slični bili samo izvršioci i sve to slijepo provodili. Najodgovorniji su se nalazili u JNA i Službi državne sigurnosti i tu treba tražiti zapovjednike i nalogodavce', rekao je Rehak.

'Zadovoljan sam i sretan jer smatram Gorana Hadžića jednim od glavnih krivaca za sva zla koja su se događala nakon okupacije Vukovara 1991. godine. U to vrijeme Hadžić je ovdje bio gospodar života i smrti te je odredio sudbine mnogih zatočenih. Smatram da je i ovo uhićenje pripremljeno i dogovoreno te da su srpske službe svo vrijeme znale gdje se on nalazi. Moje mišljenje o Haagu je od prije već veoma negativno ali smatram da bi ovaj slučaj mogli riješiti kako treba i krivca adekvatno kazniti za zlodjela koja je počinio', mišljenje je Zdravka Komšića, predsjednika vukovarske udruge logoraša. (Agencija VLM)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene