Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sjedište u Umagu

Osnovana Komunistička partija Hrvatske

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Registar političkih stranaka Republike Hrvatske upisana je nova stranka, Komunistička partija Hrvatske.

Sjedište joj je u Umagu, a u Registar je upisana pod brojem 261. U online Registru na internetskoj stranici Ministarstva uprave ne vidi se kad je upisana, a Novi list, koji je o tome sinoć objavio vijest, navodi da je registrirana s jučerašnjim datumom.

Osnivanje nove stranke najavljeno je na 33. obljetnicu smrti Josipa Broza Tita 4. svibnja ove godine u Kumrovcu, gdje je održan i osnivački kongres 25. svibnja, na dan kad se obilježavao Titov rođendan.

Pročitajte i ovo Nesreća kod Kanfanara - 2 kod Kanfanara FOTO Stravičan sudar u Istri: BMW se doslovno prepolovio, troje ozlijeđenih prevezeno u bolnicu Uhićeno 10 ljudi zbog preprodaje droge Uhićenja u Puli i Zagrebu Pale dvije narkobande, uhićeno 10 ljudi, jedan je u šumi zakopao 12 kilograma kokaina

>> Seks skandal u Komunističkoj partiji: Namamili ga 18-godišnjakinjom

Inicijator osnivanja stranke i njen predsjednik, navodi Novi list, umaški je ugostitelj Radoslav Ilić koji voli koristiti svoje konspirativno ime Mrki, vlasnik obrta za ugostiteljstvo 'Tito' i istoimenog caffe bara. Ilić Mrki posljednjih je godina u javnosti bio prisutan kao organizator Titove štafete koja je kretala iz Umaga, odredište joj je bio Beograd. Taj je 71-godišnjak aktivan i u Društvu 'Josip Broz Tito'.

Prvi pokušaj osnivanja Komunističke partije u Hrvatskoj bio je 29. studenog 2005. u Vukovaru, ali inicijatori nisu uspjeli skupiti stotinu osnivača koliko ih je najmanje potrebno za osnivanje i registraciju političke stranke. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene