Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Redukcije vode i u Stonu, Trogiru, Kaštelima, Čabru i Gospiću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatske vode danas su izvijestile da se, uz postojeće redukcije, problemi u vodoopskrbi očekuju i na desetak otoka, te u Stonu, Trogiru, Kaštelima, Čabru i Gospiću.

Najkritičnije je na otoku Pagu, gdje su uvedene redukcije u općinama Kolan i Novalja, te u Udbini, gdje su izvori presušili, a transportni cjevovod od Krbavice opterećen je gubicima.

Pročitajte i ovo Ilustracija Osigurana voda Privremeno bez vode dio građana u Zagrebu: Holding poslao poruku Ograničenja vode u Španjolskoj - 4 Katalonija na udaru Izvanredno stanje zbog najveće suše u povijesti: Spremaju se ograničenja potrošnje vode

U vremenu najveće potrošnje, do 15. kolovoza, nestašica vode se očekuje u mjestu Zavalatica na Korčuli, koje dobija vodu od vodovoda Blato. Opskrba u tom mjestu će se, ako zatreba, dopuniti putem vodonosca.

Problemi su mogući i na otoku Visu, koji ima dovoljno izvora, ali i loš vodoopskrbni sustav. Na Visu su trenutno na snazi noćne redukcije.

Redukcije se mogu očekivati i na Lastovu, Čiovu, Mljetu i Rabu, na širem području Trogira, u općini Marina, te u Kaštelima.

Kratkotrajni manji problemi očekuju se i u Stonu, a povećani kloridi mogući su u Povljani.

U Hrvatskim vodama potrošačima preporučuju racionalnu potrošnju vode, te ističu da je opskrba vodom u nadležnosti komunalnih poduzeća, koja će građane na vrijeme izvijestiti o eventualnim redukcijama.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene