Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatske vode danas su izvijestile da se, uz postojeće redukcije, problemi u vodoopskrbi očekuju i na desetak otoka, te u Stonu, Trogiru, Kaštelima, Čabru i Gospiću.


Najkritičnije je na otoku Pagu, gdje su uvedene redukcije u općinama Kolan i Novalja, te u Udbini, gdje su izvori presušili, a transportni cjevovod od Krbavice opterećen je gubicima.

Vezani članci Predrag Krstić Opasnost zbog koje neki i nakon 20 godina imaju posljedice: "Čim je nagla promjena vremena, ovo vrišti. Oči bole, kidaju" Presušena rijeka (Foto: Dnevnik.hr) Mjesec dana bez kiše: Lici prijeti nestašica vode, izvori su skoro presušili

U vremenu najveće potrošnje, do 15. kolovoza, nestašica vode se očekuje u mjestu Zavalatica na Korčuli, koje dobija vodu od vodovoda Blato. Opskrba u tom mjestu će se, ako zatreba, dopuniti putem vodonosca.

Problemi su mogući i na otoku Visu, koji ima dovoljno izvora, ali i loš vodoopskrbni sustav. Na Visu su trenutno na snazi noćne redukcije.

Redukcije se mogu očekivati i na Lastovu, Čiovu, Mljetu i Rabu, na širem području Trogira, u općini Marina, te u Kaštelima.

Kratkotrajni manji problemi očekuju se i u Stonu, a povećani kloridi mogući su u Povljani.

U Hrvatskim vodama potrošačima preporučuju racionalnu potrošnju vode, te ističu da je opskrba vodom u nadležnosti komunalnih poduzeća, koja će građane na vrijeme izvijestiti o eventualnim redukcijama.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju