Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pulsirajući novitet na tržištu

Drugačija od drugih! Isprobali smo električnu četkicu koju će voljeti i najosjetljiviji zubi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Električne četkice već neko vrijeme 'podižu prašinu' na tržištu proizvoda za oralnu higijenu. Dok neki ostaju vjerni tradicionalnoj četkici, drugi ipak žele isprobati što je to toliko dobro u pulsirajućem novitetu za pranje zubi. Svatko tko prelazi na električne četkice zasigurno se našao u slatkom problemu – koju četkicu odabrati. Upravo zbog toga mi smo odlučili isprobati najnoviju pridošlicu na tržište – FOREO ISSA play silikonsku četkicu za potpunu dentalnu higijenu.

Nema lijepog i blistavog osmijeha bez odgovarajuće brige o zubima. Zube treba četkati minimalno dva puta dnevno po tri minute. Barem tako tvrde stručnjaci. I dok nam to katkad predstavlja napor, otkrili smo da uz omiljenu pjesmu i korištenje električne silikonske četkice s 9,000 soničnih pulsacija visokog intenziteta u minuti to iskustvo može biti puno zabavnije. Sigurni smo da će i vaše četkanje zubi postati zabavnije uz novu elektroničku četkicu, kao što je bilo u našoj redakciji tijekom snimanja ovih kadrova. Šarene silikonske četkice za zube FOREO ISSA play koje su posebne po svom dizajnu, nježnom dodiru i učinkovitosti protiv plaka, isprobali su naši novinari – Mila i Tibor. Doznajte zašto su postali ovisni o silikonskoj četkici za zube.

1. Jedinstvenog dizajna

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Želimo li zaista znati? Nasmiješi se kameri: Izumio četkicu za zube koja snima sve što se događa u našim ustima! Slika nije dostupna Nova studija Nakon ove informacije gadit će vam se vaša četkica za zube

Kao i ostale FOREO proizvode, pulsirajuću električnu silikonsku četkicu za zube ISSA play krasi neobičan dizajn koji će svaku kupaonicu učiniti još zanimljivijom. Tu je i antibakterijski, vodootporni silikon s tehnologijom Sonic Pulse. S obzirom na to da je naša novinarka Mila već imala iskustva s proizvodima FOREO, upoznata je s glavnim karakteristikama brenda. „Kako sam već imala iskustva s njihovim inovativnim proizvodima, naviknula sam se na šareni silikonski dizajn. No, ono što me iznenadilo kada sam primila četkicu u ruke jest njezina veličina, koliko je zapravo mala s obzirom na to da su električne četkice često veće nego ''obične'' četkice. Moram priznati da savršeno sjeda u ruku“, rekla je naša novinarka Mila.



Tiboru je pak ovo prvi susret s proizvodom FOREO, ali i električnom četkicom za zube općenito. „ISSA play prva je električna četkica koju sam ikada koristio. Nikada me prije nisu privlačile jer sam mislio da su dosta komplicirane. Izgled, boja, oblik, snaga… Previše detalja na koje treba paziti i još uz sve to mijenjanje i punjenje baterije. No, stvari su zapravo puno jednostavnije. Kao i svaka druga ''obična'' četkica, ova četkica jednostavna je izgleda, četkica na vrhu i držač s gumbićem u sredini koji je zapravo zaslužan za njezinu posebnost. Bateriju je potrebno puniti svakih otprilike 800 korištenja, što je stvarno zakon jer svi znamo kolika je gnjavaža mijenjanje ili kupovanje novih baterija“, kazao je Tibor.

2. Nježnog dodira i snažnog učinka

Devet tisuća pulsacija visokog intenziteta u minuti, na principu kojeg djeluje ova četkica, namijenjeno je za učinkovito i nježno pranje zubi. Glava četkice sastoji se od silikonskih vršaka koji služe za masiranje desni i PBT polimernih vlakana koji su učinkoviti u čišćenju plaka. Od dolaska proizvoda u redakciju Mila je jedva čekala testirati ISSA play s obzirom na to da su električne četkice njezin prvi izbor. „Prvo što sam htjela isprobati kada sam četkicu izvukla iz pakiranja bili su silikonski vršci. Kada sam ih napokon dotaknula, nisam mogla vjerovati da su to zupci četkice za zube! Toliko nježan mi nije ni aparat za čišćenje lica. Uz mekana i silikonska vlakna pranje zubi je kao masaža. Osjećaj je to na koji se lako naviknuti s obzirom na to da četkice inače nisu tako nježne“, rekla je Mila.

Kako je Tiboru iskustvo pranja s električnom četkicom novo, bio je ugodno iznenađen. „Prva misao koja mi je prošla glavom nakon što sam četkicu prislonio na zube jest da je osjećaj zaista drugačiji. Za nekoga tko se prvi put služi električnom četkicom imao sam osjećaj kao da mi zubi lagano pulsiraju nakon što sam ih oprao, a ubrzo nakon toga uslijedio je osjećaj svježine. Ovo pulsiranje definitivno je zdraviji i kvalitetniji način pranja desni budući da sam uspio očistiti ono što je moja stara četkica očito propustila“, kazao je Tibor.

3. Ne skuplja bakterije

Četkica na kojoj se nakuplja manje bakterija pruža učinkovitiju oralnu higijenu. Osim nježnih, hipoalergenih silikonskih vršaka kojima masira desni, fleksibilna hibridna glava četkice uključuje i PBT polimerna vlakna, koja su higijenski bolja u odnosu na ona najlonska. Upravo iz higijenskih razloga Tibor napominje kako je svoje dosadašnje četkice mijenjao često. „Četkice sam često mijenjao budući da smo svakodnevno bombardirani raznim medijskim sadržajima koliko se bakterija nalazi na njima. Zbog toga sam na prvu bio dosta oprezan s ovom četkicom, no čim sam okrenuo pakiranje kako bih se malo više informirao o njoj, vidio sam da je napravljena od posebnog materijala koji je otporan na bakterije i koji im uopće ne dozvoljava da se prime na njega. Za nekoga tko vrlo pazi na svoju oralnu higijenu ovaj podatak zvuči vrlo ohrabrujuće“, kazao je Tibor. Četkica koja ne skuplja bakterije i Milin je prvi izbor. “Kako nosim fiksni aparatić za zube, jako mi je bitno da četkica koju koristim bude maksimalno čista. Znaju mi se dogoditi upale zubnog mesa pa ne želim to ničim dodatno iritirati. ISSA play osim što je stvarno, ali stvarno nježna, lagano se čisti i sigurna sam da mi neće uzrokovati probleme“.

4. Rezultati nakon korištenja

Nakon tjedan dana korištenja Tibor i Mila zamijenili su svoje stare četkice ISSA play silikonskom četkicom za potpunu dentalnu higijenu. „Kao što sam već ranije napomenuo, ova četkica moje je prvo iskustvo s električnim četkicama i mogu reći da je definitivno promijenila moje dosadašnje mišljenje o njima. Osjećaj nakon korištenja te četkice zaista je poseban i upravo zbog toga sam odlučio nastaviti s njezinim korištenjem te pratiti rezultate. Nadam se će boja zubi od previše kave vrlo brzo posvijetliti“, kazao je Tibor.

Mila, koja je inače ljubiteljica električnih četkica priznaje da se oduševila četkicom ISSA play. „Smatram da se na oralnoj higijeni ne treba štedjeti jer nema ništa ljepše od zdravog osmijeha. Opet moram spomenuti svog metalnog suputnika. Zbog aparatića mi nije uvijek jednostavno detaljno oprati zube, čak i s električnim četkicama koje sam koristila prije. S obzirom na to da ISSA play ima i PBT vlakna koja su nešto grublja od silikonskih, nisam imala potrebe za dodatnim čišćenjem. Osim što je uljepšala moju kupaonicu, to postepeno čini i mome osmijehu. Veselim se daljnjem korištenju četkice“.

Električna četkica za zube ISSA play dostupna je u dm-drogerie markt prodavaonicama diljem Hrvatske po cijeni od 349,90 kn, a tijekom rujna možete je kupiti uz 25% popusta. Četkica dolazi u pet veselih boja (Pearl Pink, Wild Strawberry, Summer Sky, Cobalt Blue, Cool Black), potpuno je vodootporna za upotrebu u kadi ili pod tušem te ima zamjenjive AAA baterije.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene