Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oglasili se zastupnici manjina

Reakcije na poslanicu predsjednice: 'Ne smije se zalijevati vatra benzinom'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oko jučerašnje poslanice predsjednice Grabar Kitarović u kojoj poziva Vladu i državne institucije da se trgnu, oglasili su se i saborski zastupnici nacionalnih manjina.

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović građanima se obratila zbog sve češćih poruka mržnje u hrvatskom javnom prostoru. Osudila je ustaški, ali i komunistički režim i još jednom poručila da se okrenemo budućnosti. Evo reakcija zastupnika.

Pročitajte i ovo Branka Bakšić Mitić, Koalicija Rijeke pravde Dogradonačelnica Gline Sukob među srpskim predstavnicima: SDSS prijeti Srbima koji neće glasati za njih? ''Imaju mogućnost to ispraviti'' Milorad Pupovac Razgovori Veliki Pupovčev manevar? SDSS ima novi plan za izbore, uskoro pada odluka

'Ne smije se zalijevati vatra benzinom što pojedini ministri kao što svi vi znate, uporno i dalje rade', rekao je Furio Radin, zastupnik talijanske nacionalne manjine.

'Što se tiče posla svatko treba raditi svoj posao i mi u Saboru i u Vladi i u Uredu predsjednice. Svatko svoj. Nitko ne treba raditi tuđi posao niti smije', kazao je Milorad Pupovac, zastupnik srpske nacionalne manjine.

Nedugo nakon objave predsjedničine poslanice, reakcija iz Vlade. U priopćenju koje su objavili jučer naveli su da osuđuju ustaški režim, te da će učiniti sve kako bi se Hrvatska nastavila razvijati u duhu tolerancije.

'Vlada Republike Hrvatske već je u nekoliko navrata jasno osudila ustaški režim i zločine koji su se dogodili u ime tog istog režima. Stalno nametanje lažnih teza o ustašizaciji društva i neprihvatljivi istupi pojedinaca dio su šire kampanje s ciljem novih podjela u društvu i sprečavanja provođenja reformi i programa aktualne Vlade', poručili su iz Vlade.

 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene