Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neispunjena imovinska kartica

Razveden ili u braku ? Kerum skriva bračni status i imovinu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Željko Kerum dobio je zahtjev Povjerenstva za sukob interesa da dopuni svoju imovinsku karticu. Nije, naime, navedeno kojeg je bračnoga statusa.

Povjerenstvo želi da se utvrdi je li Kerum oženjen i ako jest, trebat će navesti što u vlasništvu ima njegova supruga zakonita ili nevjenčana. Rok istječe ovih dana.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Nekretnine i ulaganja Nova imovinska kartica premijera: Plenković objavio koliko zarađuju on i supruga, kolika mu je štednja... Ivan Turudić manevar s imovinom Turudićeva supruga kupila čak 160.000 kvadrata zemljišta: Prije njegove kandidature za šefa DORH-a sve prebacili djeci

U Kerumovoj imovinskoj kartici navedena su dva zemljišta, u Rogoznici i Splitu, kuće u Solinu, Podstrani, na Čiovu i u Zagrebu, te hotel Neva u Podstrani. Tu je i 6 tvrtki među kojima Kerum d.o.o., Joker i Lora projekt. Štednja od 53 milijuna kuna.

Povjerenstvo za sukob interesa zanima i što sve ima njegova supruga, a Kerum u kartici nije naveo bračni status. Zatražili su da pojasni tko mu je zapravo supruga i što ona posjeduje. 'Dužnosnik mora upisati ne samo svoju imovinu nego imovinu bračnog druga i maloljetne djece', rekao je predsjednik Mate Kaćan. 

>> Poslušajte sramotno ponašanje Željka Keruma

Naravno, brak je privatna stvar svakog čovjeka. Sve dok ne postane javni dužnosnik, tada mu je status u imovinskoj kartici, a nju svi mogu vidjeti na internet stranicama Povjerenstva za sukob interesa.

Ni Splićani pravo ne znaju je li gradonačelnik oženjen. Ne znaju je li se razveo od Ankice Kerum, a znaju da živi s Fani Horvat. Bračni status nema veze s upravljanjem gradom, ali uobičajeno je da građani znaju je li im gradonačelnik oženjen.

Država želi pratiti na koji način Kerum dužnosnik postupa prema tvrtkama svoje supruge. Ako se Kerum razvede od supruge Ankice automatski će se u karticu trebati upisati imovina Fani Horvat. Kerum bi nove podatke trebao dati za dva dana.

 Željko Kerum jako se iznervirao kada smo ga pitali o  bračnom statusu i okončao razgovor. No,on može upisati imovinu na bilo koga iz kruga šire rodbine, a po ovome što čujemo prate se samo supruga i djeca.

Upitna je stoga uloga Povjerenstva za sukob interesa. Imaju oni kazne od dvije tisuće pa do 40 tisuća kuna. No, sve to Kerum mirno može platiti. Pa ispada da Povjerenstvo više služi za moraliziranje nego što financijski moćne ljude može stvarno natjerati da se drže zakona.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene