Obavijesti Video Pretražite Navigacija
RAZOTKRIVANJE u dnevniku Nove TV

Miro Bulj otkrio zbog čega su mu zabranili sudjelovanje na Alci, ali i što zamjera Milanoviću: "Je, malo, ajde. Ipak je on iz Sinja. Nije puno, ali..."

Jedan od najglasnijih i najprepoznatljivijih saborskih zastupnika, Mostov Miro Bulj, istovremeno je i gradonačelnik Sinja. Koliko je vezan za svoj kraj? Kako obitelj podnosi njegov politički život? Zašto se nije cijepio protiv COVID-a te u kakvim je odnosima sa Zoranom Milanovićem, otkrio je reporteru Dnevnika Nove TV Hrvoju Krešiću.

"Život je komunikacija s ljudima“, kazao je Miro Bulj podsjetivši da je u prošlosti bio aktivist. "Već sam u to vrijeme bio na prosvjedima za radnice Dalmatinke, Autoprijevoza", nabrojao je samo neke te dodao da je bio na sudovima i kad nije bio politički prepoznatljiv.

Osvrnuo se i na političku platformu Možemo! za koje kaže da su više salonski aktivisti te ustvrdio da je u ruralnim područjima teško biti aktivist, pogotovo što ljudi znaju reći: "On je budala, što će on.“

Okršaj s Ivom Sanaderom

Bulj kaže da nikad nije mislio da će biti politički akter. "Mene su susjedi nagovorili. U duši sam više aktivist nego političar, međutim, u ovom trenutku imam preveliku odgovornost da kao gradonačelnik Sinja aktivizam i plemenite namjere usmjerim ka ciljevima", kazao je.

Razotkrivanje: Miro Bulj - 2 Razotkrivanje: Miro Bulj - 4 Foto: DNEVNIK.hr

Prisjetio se da mu je jednom bilo i zabranjeno sudjelovanje na Sinjskoj alci. Kaže da je to bilo 2007.

"Tad je dolazio Ivo Sanader u Sinj, prije Alke nekoliko mjeseci. Sakrili su ploču koju je Gotovina postavio na otvaranju Alakrskih dvora 1999. Da bi Sanader postavio to opet.  Ja sam tada rekao Ivi Sanaderu, iako vidim sad da je on mala beba u korupciji, rekao sam "Izdajniče, doći će i tebi kraj'".

Bulj smatra da Alka trebala biti nešto gdje ne će biti dodvorništva.

Razotkrivanje: Miro Bulj - 2 Razotkrivanje: Miro Bulj - 2 Foto: DNEVNIK.hr

Upitan je li sanjao kao dijete o tome da jednog dana postane alkar Bulj je kazao: "Svi mi sanjamo da budemo alkari, ali s vremenom dolaze obaveze. Neki su to uspjeli postati, neki, pak, nisu."

Zamjera Milanoviću što je 2015. pokušavao Mostu "krasti" zastupnike.

Hrvoje Krešić ga je upitao smatra li se narodnim tribunom. "To vidim da pišu novinari. Kako ćeš me ti opisati?", pitao je Bulj Krešića. "Ne znam", odgovorio mu je.

Odgovarajući na pitanje je li mu žao što Most 2015. nije ušao u vlast sa Zoranom Milanovićem kazao je da u Mostu nemaju za čim žaliti. "Jednostavno smo došli tada u uvjetima u kojima smo došli. Tada je, meni se čini, malo više problem bio u Milanoviću", kazao je te dodao da mu je malo zamjerao zato što je tadašnji čelnik SDP-a pokušao Mostu uzeti zastupnike: "Je, malo, ajde. Ipak je on iz Sinja. Nije puno, ali je malo, ajde."

Ističe kako ga u obitelji malo vide te da bez njihove potpore ne bi mogao biti ovo što je. "Nedostaju mi. Najviše ispašta obitelj", rekao je dodavši da voli otići i na balote i na karte i na nogometnu utakmicu i svoj vrt, ali da nema dovoljno vremena.

"Odgojio sam se kravama"

Prisjećajući se svog djetinjstva, poručio je da se odgojio s kravama. "One su nas othranile. Meni su se rugali kad sam rekao da treba zaštiti domaću proizvodnju, a sada vidimo kako je Vlada RH preuzela tu ideju", upozorio je.

Rekao je da nije ni cjepiša ni protucjepiša. "Tko se u Sinju htio cijepiti, mogao je, Grad je sve organizirao", kazao je te nastavio: "Ja sam bio profesionalni vojnik 20 godina i kao takav sam stalno primao cjepiva, ali da Stožer, jedno političko tijelo provodi politiku Vlade RH – to ne ću dozvoliti", ustvrdio je poručivši da je korona u Hrvatskoj nestala kada je Putin ispalio prvu granatu na Ukrajinu.

"Imam veliku odgovornost, borim se za grad koji je bio od prijašnje uprave bio relativno devastiran. Jako sam sada motiviran tu napraviti što je više moguće", zaključio je.

Više o privatnoj strani Mire Bulja možete pogledati u prilogu reportera Dnevnika Nove TV Hrvoja Krešića.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene