Ilustracija (Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL) - 1
Ilustracija (Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL) - 1 Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Ministarstvo obrane raspisalo je natječaj za prijam 350 vojnika i mornara u vojnu službu.


U vojničku službu u trajanju od dvije godine ovim natječajem prima se 350 kandidata odnosno kandidatkinja za vojnika/mornara, s početkom službe 19. veljače 2019. godine. 

Vezani članci Video podrške hrvatskih vojnika "U zdravlju je sloboda": Vojnici iz svih dijelova Hrvatske snimili video i posvetili ga medicinskim djelatnicima Ministar obrane Damir Krstičević Mjere Hrvatske vojske protiv širenja koronavirusa: I vojnici na e-nastavi

Novim izmjenama Zakona o službi u Oružanim snagama iz 2018. godine uvedene su novosti vezane za sklapanje ugovora za vojnike/mornare u djelatnu vojnu službu. Tako je umjesto sklapanja prvog, drugog, odnosno trećeg ugovora o vojničkoj službi na određeno vrijeme (na 4, 5 i 6 godina), predviđena mogućnost da se nakon prvog ugovora o vojničkoj službi u trajanju od dvije godine, sklopi i drugi ugovor o vojničkoj službi na neodređeno vrijeme.

"Ovom značajnom mjerom postiže se sigurnost zaposlenja i mogućnost životnog i financijskog planiranja uz sva prava koja rad na neodređeno vrijeme nosi", poručuju iz MORH-a. 

Uvjeti natječaja i sve potrebne informacije dostupni su na internetskim stranicama MORH-a