Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gradonačelnik se sastao s prosvjednicima

'Razgovor s prosvjednicima dio je mog posla'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Splitski gradonačelnik Ivan Kuret popodne se sastao sa skupinom lučkih radnika, špeditera i carinika koji su drugi dan zaredom prosvjedovali ispred zgrade Gradskog poglavarstva zbog preseljenja Carinarnice iz Sjeverne luke u Dugopolje i koji su od gradonačelnika zatražili da se tome usprotivi.

U razgovoru s prosvjednicima, koji su mu postavljali pitanja, Kuret je rekao kako je on 'kriva adresa' jer osobno nije sudjelovao u donošenju odluke o preseljenju Carinarnice iz splitske Sjeverne luke u Dugopolje, nego je za to ovlaštena Carinska uprava.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kerum najavio tužbu Ostojić: Da je Kerum Indijanac zvao bi se 'Bijeli prah' Slika nije dostupna Bitka do kraja Splitski đir: Što se skriva iza Keruma?

Jučer, prvog dana prosvjeda, nezadovoljni lučki radnici, špediteri i carinici uzvikivali su ispred zgrade Gradskog poglavarstva kako za gradonačelnika hoće Željka Keruma, te su uzaludno pozivali gradonačelnika da izađe i da im se obrati.

Kuret je danas objasnio kako je jučer bio u Zagrebu te da mu nije bila namjera izbjeći prosvjednike. 'Nemam nikakvih poteškoća pojaviti se pred prosvjednicima, i to smatram dijelom odgovornosti gradonačelnika', kazao je Kuret. 

>> Prosvjedi zbog preseljenja carinarnice u Dugopolje

Kuret je danas u izjavama lokalnim medijima prosvjede lučkih radnika, špeditera i carinika ocijenio 'zanimljivim' jer se održavaju u vrijeme kada se približavaju lokalni izbori u svibnju ove godine. Za održavanje prosvjeda odgovornim drži protukandidata za splitskoga gradonačelnika Željka Keruma.

U izjavama lokalnim medijima Kerum je pak opovrgnuo takve optužbe ocjenjujući kako njemu nije ni potrebna predizborna kampanja kada za konkurente ima Ranka Ostojića i Ivana Kureta.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene