Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stručni skup o Domovinskom ratu

'Razborito je da se naša prošlost temeljito prouči'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Dubrovniku je danas završio stručni skup za učitelje i nastavnike na temu Dubrovnika u Domovinskom ratu, koji je okupio više od 250 učitelja povijesti iz cijele zemlje.

Na skupu su svoje priče iz obrane Dubrovnika ispričali ratni zapovjednici, tadašnji politički čelnici, logoraši, dakle svi koji su sudjelovali u stvaranju Republike Hrvatske na krajnjem jugu. Inače, ovo je 4. ovakav skup, a dosad su predavanja o Domovinskom ratu održana u Zadru, Šibeniku, Vukovaru i Vinkovcima.

Pročitajte i ovo Privedena Albanka - 3 Česte nesreće Dnevnik Nove TV doznao zašto je područje na kojem se dogodila stravična tragedija - opasno: "To na tijelo ima efekt kao da je pod utjecajem alkohola" Stjepan i Katarina Đerek Ratac Užas na magistrali: U sudaru poginuli brat (21) i sestra maturantica, sugrađani se opraštaju - "Ovo je da srce pukne od tuge"

>> Vlada odlučila: Nema zastare za ratno profiterstvo!

'To je uputno, razborito i opravdano da se naša prošlost temeljito prouči, zlo osudi, a dobra djela pohvale', rekao je general Nojko Marinović, ratni zapovjednik Dubrovnika.

'Nastavnici, kao takvi, mogu se pripremiti o Domovinskom ratu i iz literature. No tek kad spoznaju prostor, ljude koji su djelovali na tom prostoru, onda će moći dobiti jasnije cjelovitu sliku', rekao je povjesničar Jakša Raguž.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene