Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Koncert visokog rizika

'Razbojničko uništavanje prijetnja je ljudskim životima'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Miniranje Boćarskog doma u Pazinu najoštrije su osudili istarski župan Ivan Jakovčić i pazinski čelnici gradonačelnik Neven Rimanić i predsjednik Gradskog vijeća Davor Sloković, istaknuvši da građani moraju biti zaštićeni od takvih napada i ugroza ljudskih života.

Župan Jakovčić u priopćenju ističe da to razbojničko uništavanje imovine građana izravno prijeti i sigurnosti ljudskih života. 

Pročitajte i ovo Eksplozija u hidroelektrani kod Bologne Užas kod Bologne VIDEO Eksplozija u talijanskoj hidroelektrani: Četvero radnika poginulo, za nekolicinom se još traga Slika nije dostupna Napravio štetu od 450 tisuća kuna Za bombu prije Thompsonova nastupa 5,5 godina

'U Istarskoj županiji posebno smo osjetljivi na takva teroristička divljanja, jer se protive načelima što smo ih ugradili u naš Statut, a proklamiraju snošljivost i suživot na ovim prostorima', kaže se u priopćenju. Postavljanjem eksplozivnih naprava ne rješavaju se odnosi u društvu jer 'kad bismo to dopustili, onda bi to bio kraj demokracije, a društvo bi se pretvorilo u kaos', poručuje istarski župan.

'Nasilje mora biti osuđeno i građani moraju biti zaštićeni od agresije. To nam je prva i jedina misija', kazao je pazinski gradonačelnik Rimanić na izvanrednoj konferenciji za novinare danas u Pazinu. Podsjetio je da takav ružan događaj Pazin ne pamti od Drugog svjetskog rata. 

>> Bombu u Boćarski dom postavio Thompsonov obožavatelj?

O koncertu visokog rizika poput Thomsonova u pazinskom Boćarskom domu, kazali su gradonačelnik i predsjednik Gradskog vijeća, nemaju nikakvu službenu obavijest.

Predsjednik Gradskog vijeća Davor Sloković istaknuo je kako bi nadležne inspekcije trebale odgovoriti na više puta postavljeno vijećničko pitanje je li dvorana Boćarskog doma, bez uporabne dozvole i prije svega namijenjena športu, primjerena za održavanje koncerata.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene