Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon teškog oblika nasilja pred OŠ Stjepana Radića u Metkoviću, u kojem su pretučene tri djevojčice, ravnateljica škole odbija dati bilo kakav komentar.


'Djelatnici škole profesionalno i odgovorno rade svoj posao i neće davati nikakve izjave za medije, nego će komunicirati samo sa službenim i nadležnim institucijama, a sve u interesu i za dobrobit djece', rekla nam je Božena Nikoletić, ravnateljica OŠ Stjepana Radića u Metkoviću.

Vezani članci Kanaderi gase požar kod Metkovića Požar kod Metkovića gase i dva kanadera Policija, ilustracija Incident u Metkoviću: Zaštitar upucao sam sebe iz službenog pištolja zbog neopreznog rukovanja

U policiji dubrovačko-neretvanske županije kažu da je policija je obavila razgovore sa sudionicima ovog događaja. 'Ako se ukaže potreba, policija će u okviru svoje nadležnosti nastaviti sa dodatnim provjerama i razgovorima, o svemu će biti obavješten i nadležni Centar za socijalnu skrb', rekla je Marija Gjenero, glasnogovornica PU dubrovačko-neretvanske.

Podsjetimo, među tri pretučene učenice sedmog razreda spomenute škole našla se i kći proslavljenog hrvatskog rukometnog reprezentativca Nikše Kaleba. Incident se dogodio u petak oko 13 sati, a napadačice su bile školarke iz suprotne smjene.

'Moja kći je jako potresena i boji se ići u školi kako se nešto slično ne bi ponovilo. Nakon napada se žalila na glavobolju i bol u trbuhu', rekao je Kaleb jučer za Dnevnik.hr.

Osim njegove kćeri, među pretučenim djevojčicama našla se i kći vatrogasnog zapovjednika u Metkoviću, Jure Pilja, koji je za incident saznao tek od susjede. 'Najviše me zapanjuje činjenica da su ozlijeđene djevojčice nakon tučnjave najnormalnije vratili na nastavu. Kći se profesorici žalila na bol u trbuhu i rekla da će povratiti na što joj je ova tek dala vrećicu da povrati u nju', rekao nam je jučer Pilj.

Sami roditelji pretučenih djevojčica obavijestili su policiju te ih odveli na Hitnu pomoć. ostali su konsternirani reakcijom, ili bolje rečeno, izostankom reakcije školskih dužnosnika.