Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pripajanje ergele Lipiku

Ravnatelj đakovačke ergele: Vlada vodi brigu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ravnatelj uprave Državne ergele lipicanskih konja u Đakovu Pavo Sabolski je na konferenciji za novinare govorio o Vladinom prijedlogu pripajanja Hrvatskom konjogojskom centru - Državnoj ergeli Lipik, obrazlažući ga mjerama uštede kojom bi se, dodao je, nastavilo nesmetano funkcioniranje tih dviju ustanova.

Rekao je kako sadašnje projekcije Ministarstva poljoprivrede govore da bi se tim pripajanjem ostvarile 20-postotne uštede, no da ih on ne može precizirati jer, dodao je, simulaciju racionalizacije troškova još nije vidio.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Osuda vladina prijedloga Koordinacija seljačkih udruga protiv pripajanja đakovačke ergele Lipiku Slika nije dostupna Spremaju se novi prosvjedi Štednja ili dodvoravanje premijerki?

>> 'Pahora si vodi u Lipik, a nama ostavi konje'

Prema obavijesti Ministarstva poljoprivrede, išlo bi se u osnivanje nove, zajedničke ustanove sa sjedištem u Lipiku. To novo organizacijsko rješenje imalo bi jedan žiroračun s više podračuna od kojih bi jedan bio podračun đakovačke ergele koja bi u tom organizacijskom rješenju bila radna jedinica s određenim ovlastima i određenom autonomijom te sa svojim financijskim planom, rekao je Sabolski.

Naglasio je kako Vlada vodi kontinuiranu brigu o ergeli Đakovo otkako je ona 1997. u cijelosti prešla u ruke države te da je dio te brige i pripajanje ergele Đakova Hrvatskom konjogojskom centru - Državnoj ergeli Lipik. Dodao je kako je u zadnjih pet godina, otkako je on ravnatelj ergele, država izdvojila značajna sredstva za cjelovitu obnovu njenih kapaciteta i izgradnju zatvorene jahaonice za koju je naveo da je najveća i najsuvremenija u krugu od 500 kilometara.

Na upit novinara je li racionalizacija troškova znači smanjenje sadašnjeg broja radnika u ergeli Đakovo, a kojih je 39, odgovorio je da nijedno od tih radnih mjesta nije upitno. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene