Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na Visu izranja još jedan slučaj iskorištavanja starih i nemoćnih. Predstojnik viškog Centra za socijalni rad, Anđeslav Stanojević već je bio u pritvoru zbog nezakonite prodaje imovine štićenice Centra, a Uskok otkriva novi slučaj. Protiv Stanojevića je podignuta i nova optužnica.


Vlasnici zemljišta i kuća na otocima često su usamljeni, stari i nemoćni, jedina nada su im socijalni radnici. No, na otoku Visu dugogodišnji ravnatelj Centra za socijalni rad, Anđeslav Stanojević, po optužnici Uskoka osobno je namještao mutne prodaje nekretnina svojih štićenika, godinama je varao stare i nemoćne ljude na Visu i to uz pomoć namještenih skrbnika. Zarade su se mjerile u stotinama tisuća kuna. Uskok otkriva kako je ravnatelj Stanojević supotpisao prodaju zemlje i kuće 80-godišnje starice. Dozvolio je da se njena imovina proda za 56 tisuća kuna dok je kasnijom procjenom utvrđeno da je stvarna vrijednost bila 400 tisuća kuna. Kupac je dakle jeftino dobio nekretnine, a ravnatelj je zaradio svoj dio kolača.

Vezani članci Darko Mladineo s kozama Kamo s kokošima, ovcama i kozama iz Komiže? Građani se pobunili protiv odluke općine, potpisuje se i peticija Valovi Seizmolozi objašnjavaju kad treba strahovati od tsunamija. Ipak, podrhtavanja su Dalmatincima donijela i jednu korisnu stvar

>> Centar za socijalnu skrb prevario baku

Viška podružnica je dio splitskog Centra za socijalni rad u Splitu. U Splitu kažu kako su cijelim slučajem ostali šokirani jer Stanojevića poznaju godinama. On je privremeno udaljen s posla, ali pokrenut je postupak o izvanrednom otkazu ugovora o radu. Već ranije o sličnom sudskom slučaju svjedočili su članovi obitelji Cessareo sa Visa. Njihovoj je staroj majci Stanojević također pokušao prodati imovinu. Nakon ovakvih slučajeva stari i nemoćni teško mogu vjerovati institucijama.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju