Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neshvaćeni šminker

Ravnatelj Benko službenom karticom kupovao skupe parfeme i večere

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ravnatelj Hrvatskog šumarskog instituta Miroslav Benko službenom je karticom poharao dućane i poreznim obveznicima iz džepa uzeo tisuće kuna.

Naime, tijekom posjeta Parizu Benko se, kako piše Večernji list odlučio počastiti te je u parfumeriji na nekoliko svjetski poznatih parfema potrošio 392, 60 eura. No, to nije sve jer se Benko u jednoj zagrebačkoj trgovini odjenuo od glave do pete te na službeni karticu provukao skoro 4 tisuće kuna.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ostala bez ušteđevine Desetke tisuća eura žena je predala lažnoj bankarici koja joj je došla na vrata Ilustracija (Foto: Thinkstock) Policija savjetuje Mislio je da dogovara posao stoljeća, ali nije bilo tako: Još dugo pamtit će taj dan

>> Dok je pljačkao ispao mu je novčanik...

Također je, kako piše list, plaćao večere po restoranima, hotele, putovanja... Jednom je prilikom tijekom službenog puta u Mađarsku odlučio posjetiti i Madrid na dva dana.
Poveću listu Benkovih troškova na račun građana otkrio je proračunski nadzor koji je proveden potkraj veljače ove godine a  koji je obuhvaćao Benkovo trošenje proračunskog novca u 2008. i 2009. godine.

Benko je na dužnosti bio šest godina te ja kazao kako odlazi s radnog mjesta jer njegov 'trud nije prepoznat'. Na upit kako opravdava privatne troškove na tuđi račun Benko je kazao kako je sve radio zbog posla, a ne zbog privatnih užitaka te da je kao ravnatelj nailazio često na nerazumijevanje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene