Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Raste podrška HDZ-u, Milanović sve nepopularniji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema istraživanju Crobarometar, koji agencija Puls provodi svakog mjeseca sa svrhom praćenja osnovnih političkih trendova u Hrvatskoj, u ožujku je došlo do promjene odnosa dviju vodećih stranaka.

U ožujku je prvi put nakon više od 6 mjeseci došlo do promjene odnosa dviju vodećih stranaka. 

Pročitajte i ovo Ilustracija EUFOR Althea NATO u susjednu zemlju šalje bataljun rezervnih snaga: "To je važna odluka za gašenje secesionističkih ideja" Njemački vojnik Panzerbrigade 45 Njemačka rasporedila prve vojnike u jednu NATO članicu: Za tri godine tamo će biti stalno prisutni

Rejting SDP-a se smanjio za oko 3%, pa iako se ne radi o statistički značajnom padu mogao bi biti nagovještaj promjene snage na političkoj sceni u Hrvatskoj.

Na rejting SDP-a vjerojatno je utjecala akumulacija negativnog naboja oko ove stranke od izbora. 

Osim toga nastavlja se i negativan trend odnosa prema Zoranu Milanoviću, čiji je osobni rejting pao na najnižu razinu od njegovog izbora za predsjednika SDP-a. 

Zoran Milanović je tijekom proteklih mjeseci izgubio simpatije ponajprije među glasačima HNS-a, ali i među glasačima
ostalih stranaka. Kod birača ostalih stranaka ta promjena nije statistički značajna, ali kod svih ide u istom, negativnom smjeru. 

Podrška ulasku u EU i dalje varira te je ovaj mjesec viša nego što je bila u veljači, tj. na istoj je razini kao u siječnju. 

Važno je istaknuti kako je većina istraživanja provedena prije glasanja o neprimjeni ZERP-a na članice EU-a u Saboru te će se eventualna reakcija građana na tu odluku biti vidljiva u sljedećim mjesecima. 

Agencija Puls će kao i prošli mjesec provesti telefonsko istraživanje o podršci ulasku u NATO savez, nakon dobivanja pozivnice. 

U posljednja tri mjeseca, vjerojatno kao posljedica jake medijske prisutnosti te teme, ispitanici češće navode ZERP kao jedan od najvećih problema s kojima se Hrvatska suočava.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene