Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Stopa anketne nezaposlenosti u Hrvatskoj u prvom tromjesečju skočila je na 16,4 posto.


Stopa anketne nezaposlenosti u Hrvatskoj je u prvom tromjesečju ove godine iznosila 16,4 posto, što je za 2,1 postotni bod veća stopa nego u istom razdoblju prošle godine, pokazuje podaci Ankete o radnoj snazi Državnog zavoda za statistiku.

Vezani članci Marko Grubnić, Nives Celzijus, Maja Šuput i Indira Levak ANKETA: Pljušte pohvale za izdanja Maje, Nives i Indire, stvarno je teško reći koja je bila ljepša! Dućan s odjećom/Ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) Provedena je anketa o novoj regulaciji rada nedjeljom: Gotovo dvije trećine građana misli da bi tu odluku trebalo uvesti

U odnosu na zadnje tromjesečje prošle godine stopa anketne nezaposlenosti je veća za 2,5 postotnih bodova.

>> Alarmantno stanje: Trećina nezaposlenih su mladi bez dana iskustva

Prema Anketi o radnoj snazi, koja se temelji na metodologiji Međunarodne organizacije rada, u prvom je tromjesečju ove godine u Hrvatskoj bilo 273 tisuće nezaposlenih, što je 27 tisuća više nego u prvom tromjesečju lani, a 35 tisuća više nego u četvrtom tromjesečju 2011.

Prosječan broj nezaposlenih prema Anketi manji je za 66 tisuća od podataka Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (o 339 tisuća evidentirano nezaposlenih u tom razdoblju). Po podacima iz Ankete, broj zaposlenih u prvom je kvartalu ove godine pao na milijun i 394 tisuće. To je 82 tisuće manje zaposlenih nego u prvom tromjesečju prošle godine. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.