Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Raspodjela radnog vremena

Rasprava o izmjeni ZOR-a: Nema dogovora između sindikata i HUP-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predstavnici Vlade, sindikata i poslodavaca ponovno će raspravljati o prijedlogu izmjena Zakona o radu (ZOR), koji se nalazi između dva saborska čitanja. Uoči toga sastanka pregovarali su sindikati i poslodavci, no nisu postigli nikakav dogovor o spornim pitanjima iz novog ZOR-a.

Predsjednik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Mladen Novosel izjavio je da se nisu uspjeli dogovoriti s predstavnicima Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) u vezi sporne preraspodjele radnog vremena jer HUP-ovci nisu prihvatili kompromisni prijedlog sindikata uz obrazloženje da im je povoljniji prijedlog ministra rada i mirovinskog sustava Miranda Mrsića.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković se hvalio Rafaleima, najavio i što će biti iduća ulaganja u vojsku Slika nije dostupna Reagirao na prosvjede Mrsić: Vlada je spremna na dogovor o ZOR-u, ali ne i na ultimatume

Formula za propast: Stara nacija, manje djece, više nezaposlenih

Obnova socijalnog dijaloga o novom ZOR-u uslijedila je nakon žestokih sukoba, sindikalnih prosvjeda i organiziranja dvosatnog štrajka solidarnosti, koji ipak nisu pokolebali Vladu i natjerali je da odustane od slanja zakonskog prijedloga u Hrvatski sabor. Sabor je prilikom prihvaćanja prijedloga ZOR-a u prvom čitanju pozvao Vladu, poslodavce i sindikate da postignu suglasje o spornim pitanjima poput radnog vremena, otkaza, modela rada, zapošljavanja posredstvom agencija i statusa radničkih vijeća i sindikata. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene