Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Rasplet kornatske tragedije u rukama sudskih vještaka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šibenski županijski istražni sudac Branko Ivić u je Zagrebu predao spis o kornatskoj tragediji timu vještaka koji ga u roku od četiri mjeseca mora proanalizirati i o svemu izreći svoje mišljenje.

U telefonskom razgovoru  Ivić je kazao kako je spis uručio voditelju tima vještaka i stalnom sudskom vještaku za strojarstvo Miodragu Drakuliću, a održan je i sastanak sa svim članovima tima koji čine stalni sudski vještaci i stručnjaci za različita područja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Kakva tuga Užasna tragedija: Djevojčica je kopala rupu na plaži, a onda se pijesak srušio na nju Australska obala - ilustracija Velika tragedija Četiri člana obitelji utopila se u Australiji: Sumnja se da je kobna bila jaka morska struja

"Sada je sve u rukama vještaka", kazao je Ivić.

Iako nije mogao govoriti o pojedinostima sastanka, Ivić je potvrdio da se razgovaralo o kornatskoj tragediji te samom spisu koji, uz iskaze brojnih svjedoka, sadrži i audiosnimku iskaza Frane Lučića, jedinog preživjelog vatrogasca, kojega je Ivić ispitao 20. prosinca prošle godine dok je Lučić još bio na liječenju u Splitu. Spis sadrži i skice, fotografije i snimke djelomične rekonstrukcije kornatske tragedije obavljene 14. prosinca 2007.

Nakon što u roku od četiri mjeseca prouče spis te utvrde kako je 30. kolovoza na otoku Kornatu izbio požar, kako se širio i što je na to utjecalo, te kako su stradali vatrogasci, a najavljeno je i korištenje 3 D kompjutorske tehnologije, svoje mišljenje u pisanom obliku tim vještaka dostavit će šibenskom Županijskom državnom odvjetništvu koje će potom odlučiti hoće li podići optužnice ili možda odustati, a ukoliko procijeni da je to potrebno, može zatražiti i dopunu istrage o kornatskoj tragediji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene