Čini se kako je u tijeku raskol unutar političke stranke Neovisni za Hrvatsku, odnosno između Brune Esih i Zlatka Hasanbegovića.

Galerija Bruna Esih i Zlatko Hasanbegović (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Bruna Esih, Zlatko Hasanbegović (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL) +0 Bruna Esih, Zlatko hasanbegović i Karlo Starčević (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)

Raskol u stranci Neovisni za Hrvatsku mogao bi se dogoditi zbog neslaganja o lokaciji na kojoj će se održati sabor stranke.

Bruna Esih je potvrdila za Dnevnik Nove TV da je Predsjedništvo stranke donijelo odluku da će se izborni sabor stranke održati 22. srpnja. Kaže da će se on održati u Zadru te da su pozivi svim važnijim tijelima i organizacijama stranke odaslani još u subotu. 

Bruna Esih Neovisni za Hrvatsku (Foto: Dnevnik.hr) Esih: Hrvatsko stanovništvo trpi zbog migranata, vlasti trebaju štititi granicu

No, Zlatko Hasanbegović ima drugačije planove. U Zadar ne namjerava ići jer, kaže, izborni sabor će se toga datuma održati tamo gdje je odredilo predsjedništvo stranke, dakle u - Zagrebu. 

Na pitanje kako onda predsjednica kaže da će se skup održati u Zadru, Hasanbegović odgovara da se on drži odluke statutarno nadležnog tijela. "o svemu po statutu odlučuje predsjedništvo dvotrećinskom većinom, a u tome je bilo jednoglasno bez čijeg protivljenja", kaže Hasanbegović.

"Flying Clipper": Rezultati Ultre predstavljeni na najvećem jedrenjaku na svijetu Najveći jedrenjak na svijetu Flying Clipper (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) Najveći jedrenjak na svijetu Flying Clipper (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) Najveći jedrenjak na svijetu Flying Clipper (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) +11 Najveći jedrenjak na svijetu Flying Clipper (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL)
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju