Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Raskol u SDP-u

Sve više nezadovoljnih: Milanović gubi konce

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bandićeva kandidatura dovela je do svađe u središnjici SDP-a, a najjača oporbena stranka više ne skriva nezadovoljstvo vodstvom. Mišljenje Zorana Milanovića unutar SDP-a sve manje se cijeni i Bandićevim odlaskom stranka bi mogla izgubiti vlast u Zagrebu.

Dok su se novinari sinoć od kiše skrivali pred vratima SDP-a koja su za njih bila zaključana na Iblerovom se trgu odvijala drama. Zoran Milanović sa sastanka je potjerao Zlatka Komadinu. 'Mogu reći da smo imali različita mišljenja o poimanju stranačke demokracije i oko prava na iznošenje mišljenja', kratko nam je rekao Komadina.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Poznati glumac otvoreno o Varšavskoj Vili Matula: Taktika zastrašivanja nije uspjela Slika nije dostupna SDP još jednom upozorava 'Objavi li Bandić kandidaturu prestaje mu članstvo u SDP-u'

>> SDP: Bandiću prestalo članstvo u stranci

Milanović je o Bandićevoj kandidaturi rekao kako svatko bira svoj put te da on nije papa, da tjera nekoga u vjernost stranci. Analitičari govore kako Milanović gubi kontrolu nad strankom i to vlastitom greškom. 'Taj oštar stil i oštra retorika koja je više brinula o imidžu predsjednika a manje o dosljednosti stranke je ponekad bila kontraproduktivna u stranci', istaknuo je Ivan Rimac, politički analitičar. Zbog Milanovićeve retorike dogodio se i posljednji sukob, a padale su i teške riječi starijih članova, koji upozoravaju na loše stranačke poteze.

Nezadovoljstvo je rezultat loših poteza

'Nikoga nisam opsovao, moguće da sam koji pridjev u raspravi koristio, ali ja bi to pripisao genima kamenima', objasnio je Komadina. 'Nije bilo drame ali je bilo neprimjerenog odnosa prema članovima predsjedništva', kratko nam je rekla Željka Antunović, koja nije htjela navesti na koga se to odnosilo. Neprimjeren je navodno bio Milanović, a nakon protjerivanja komadine kritizirali su ga navodno i ostali. 'Zaključite sami koga bi ja to mogao potjerati? tko je ikada potjeran s predsjedništva SDP-a!', rekao je Milanović kroz smijeh.

Nezadovoljstvo u SDP-u rezultat je loših poteza. Jedan od njih je i suzdržanost pri glasovanju o sporazumu sa Slovenijom. 'SDP nije bio dovoljno fokusiran i dosljedan i propustili su po tko zna koji put te izgubili priliku da steknu naklonost birača', naglasio je Rimac. Novi udar moguć je ubrzo, a mogući uzroci su promjena mišljenja o sporu sa Slovenijom, ali i moguć odljev članstva zbog Bandićeva odlaska.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene