Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Raskinut ugovor s 'Mediteran unionom' za probijanje tunela kroz Biokovo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poglavarstvo Splitsko-dalmatinske županije na današnjoj sjednici jednoglasno je prihvatilo raskid ugovora o koncesiji s tvrtkom "Mediteran Union tuneli" za izgradnju tunela Sv. Ilija kroz Biokovo.

Prihvaćeno je da Županija vlasniku te tvrtke Ljubi Grepi vrati 550 tisuća dolara (2,9 milijuna kuna) koncesijske naknade te se Poglavarstvo složilo da se Ljubi Grepi vrati i 7 milijuna 960 tisuća kuna koliko je tvrtka uložila u pripremu projektne dokumentacije i građevinske dozvole, a njih će, kako je usuglašeno, otkupiti Hrvatske autoceste koje će uskoro početi graditi tunel.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća u tunelu Pećine - 4 Tragedija u Rijeci Otac poginulog olimpijca: "Svi smo jako potreseni, srećom unuk je preživio" Prizori iz tunela Na dubini od 20 metara VIDEO Izraelski vojnici upali u Hamasov tunel, snimili potresne scene: "Zabilježite ovo prije nego što sve raznesemo"

Splitsko-dalmatinski župan Ante Sanader rekao je da je taj iznos nadoknade za dokumentaciju bivšem koncesionaru, koji je tražio više za te troškove, prošao kroz reviziju nadležnog Ministarstva prometa u koju su bili uključeni Građevinski i Ekonomski fakultet, a potom je sve dano na uvid i Državnom odvjetništvu.

Nakon usuglašavanja s Mediteran Unionom i nakon cijele procedure Hrvatske autoceste su prihvatile da za taj iznos, utvrđen revizijom, otkupe svu dokumentaciju.

Ako raskid ugovora prihvati Županijska skupština, novi ugovor o probijanju tunela kroz Biokovo potpisat će Splitsko-dalmatinska županija i Hrvatske autoceste, te će se time stvoriti preduvjeti da nemamo nikakvih obveza prema koncesionaru Ljubi Grepi, niti on prema nama. 

Od trenutka isplate nadležno ministarstvo, odnosno HAC, mogu objaviti natječaj za izbor izvođača za probijanje tunela Sv. Ilija kroz Biokovo, rekao je župan Ante Sanader.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene