Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na Rabu je gotovo sve u funkciji turizma, a vrhunac sezone i jedan od simbola otoka je Rapska Fjera, koja počinje večeras.


Neobično loše vrijeme i niske temperature za ovo doba godine otjerale su turiste s dijela obale. No, na Rabu potpuno drugačija slika. Domaći i strani gosti pune rapske kale, plaže i šetališta.

Vezani članci Pulski vatrogasci izvlačili neoprezne kupače iz mora Vatrogasci zbog ozljeda kralježnice iz mora spasili muškarca. Za manje od sata dobili gotovo isti poziv Koronamjere na plažama - 3 Epidemiološke mjere na plažama: Konobari i turistički radnici kuhaju se pod maskama, a turisti se ne pridržavaju ni socijalne distance

Tajna je u tome što mogu svašta pogledati, puno je kulturnih i umjetničkih događanja. Rabljani su shvatili da more i sunce ne smije biti jedino što nude. 'U ove dane kada vrijeme i nije baš najbolje turisti se najviše odlučuju za naše šetnice i biciklističke staze te također planinarske staze kojih je na otoku jako puno, preko 150 kilometara', kaže Luka Perčinić iz Turističke zajednice grada Raba.

Tijekom cijele godine više je od 200 kulturno-umjetničkih manifestacija. A nadaleko poznata Rapska fjera pravi je turistički magnet. 'Otprilike 25 posto turista koji dolaze u ovom terminu došli su zbog fjere, a jedna novina ove godine je dolazak i velikih kruzera', dodaje Luka Perčinić.

Rab je pravi primjer kako i za kišnih dana turisti mogu uživati. Samo u prvih 6 mjeseci bilježe 11 posto više turista nego lani, a fjera je tek počela.