Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zamjena za Mimicu

Ranko Ostojić predložen za novog potpredsjednika Vlade

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić uskoro bi, podrži li ga saborska većina, trebao postati i potpredsjednik Vlade.

Vlada RH je Hrvatskom saboru predložila da ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić obavlja i dužnost potpredsjednika Vlade, umjesto Nevena Mimice koji je postao povjerenik Europske komisije za zaštitu potrošača.

Pročitajte i ovo Davor Nađi, Fokus brojne zamjerke Čeka se rasprava o prijedlogu državnog proračuna, oporba već baca kritike: "HDZ je očito u problemu" Andrej Plenković Lupali po stolovima VIDEO Pogledajte kako je Plenković reagirao na totalni kaos u Saboru! Oporba mu nije dala do riječi

Vlada je prijedlog o iskazivanju povjerenja Ranku Ostojiću uputila jučer, a danas je objavljen na internetskim stranicama Sabora kao akt u zakonodavnoj proceduri, koji još nije uvršten u dnevni red plenarne saborske sjednice.

>> Mimica se oprostio od kolega: 'Bilo je zadovoljstvo raditi s vama'

Prijedlog da ministar unutarnjih poslova Ostojić bude novi potpredsjednik Vlade uslijedio je nakon što je Neven Mimica 12. lipnja dobio pozitivno mišljenje Europskog parlamenta da postane povjerenik Europske komisije zadužen za područje zaštite potrošača.

Mimica se od kolega u Vladi oprostio na sjednici održanoj prošli četvrtak.

Ranko Ostojić rođen je 1962. godine u Splitu, oženjen je i otac dva sina. Dragovoljac je Domovinskog rata i član je SDP-a. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene