Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čeka se konačan dogovor

Policija otkrila plan Perkovićeve predaje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar policije Ranko Ostojić otkrio je detalje oko predaje Josipa Perkovića Njemačkoj, nakon odluke Vrhovnog suda.

"Država voditeljica je ta koja bi trebala imati inicijativu. Uz suradnju s kolegama iz Njemačke dogovorit ćemo sve ostale detalje", rekao je Ostojić.

Pročitajte i ovo Branko Grčić Ako pobijede na izvorima SDP obećava umirovljenicima: "Rast mirovina stavili smo u fokus, povećat ćemo ih na 750 eura" Ilustracija Ravnateljstvo civilne zaštite Nemojte se prestrašiti: U podne će se oglasiti sirene

Na pitanje novinara što hrvatska strana čeka da dođe iz Njemačke, Ostojić je odgovorio da se čeka dogovor. "U svakom trenutko to može biti rješeno", dodao je ministar policije.

Vladajući bez komentara na odluku o izručenju Josipa Perkovića

"Već u dogovoru između dva odjela SIReNA se dogovaraju detalji predaje", istaknuo je Ostojić, ističući formulaciju predaja, a ne izručenje. Hoće li to biti realizirano danas, Ostojić nije znao odgovoriti.

Na pitanje koja će zemlja snositi troškove, Ostojić je odgovorio kako ne zna detalje. "To će biti napravljeno na teritoriju Republike Hrvatske. Za pretpostaviti je, u Zagrebu", dodao je ministar.

Primopredaja se najčešće događa na aerodromima, rekao je Ostojić. "Može biti neki drugi dogovor, ali je najjednostavnije i najlogičnije, dosadašnja praksa je aerodrom i to je sve", poručio je ministar.

Što se očekivanog roka predaje tiče, Ostojić je pojasnio kako sud obavještava njemačku stranu. "Njemačka je strana, po onom što znam takvu informaciju već dobila. Od njih se sad očekuje da to sve skupa sad mora biti napravljeno u roku od 10 dana, ako ne nastupe neke posebne okolnosti, zbog kojih bi došlo do privremenog, kratkog roka za izručenje", zaključio je ministar Ostojić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene