Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Policaja Jadranko Certin u pljački Raiffeisen banke u Sesvetama teško je ozlijeđen.


Dobio je sedam metaka u lijevu stranu tijela, tri metka su mu ušla u lijevu nogu, od čega su dva ostala u zdjelici, a jedan je prošao u desnu nogu, piše Slobodna Dalmacija.

>> FOTO: Oženio se policajac izrešetan u Sesvetama

Vezani članci Požar skladišta tvrtke Lutra u Sesvetama Veliki požar u Sesvetama: Jedan vatrogasac lakše ozlijeđen, gorjelo skladište igračaka i plastičnog cvijeća Milana Bandića pridržavali suradnici Bandić objasnio zašto je teturao u Sesvetama: "Zaboravio sam popiti tablete za tlak, ali došao bih ja i četveronoške"

Jadranko je ispričao kako su mu liječnici iz desne noge izvadili arteriju i stavili je u lijevu ruku. Metak ga je pogodio u prsni koš, a drugi mu je raznio kažiprst lijeve ruke. Ni dan danas nije ostvario svoja prava, nije mu određen stupanj invalidnosti i vodi se kao ozljeda na radu. Na bolovanju je i dobiva 100 posto plaće, no njegovo liječenje mjesečno stoji oko 1000 eura, pa kada sve plati, za život mu ostaje 1000 kuna. Tvrdi da su ga svi zaboravili i ostavili.

Dobio MUP-ovu nagradu i 15 tisuća kuna

Ističe kako je ove godine dobio MUP-ovu nagradu uz koju ide 15 tisuća kuna i dodaje kako bi bez tog novca on i supruga umrli od gladi. Policajac tvrdi kako mu ni MUP ni Sindikati nisu puno pomogli. Iako je teški invalid što je vidljivo golim okom, jedva je od Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje dobio odobrenje za rehabilitaciju.

Da može, Jadranko bi i sada obavljao svoj posao jer je to bila njegova prva ljubav. Kaže kako ne bi prihvatio koncelarijski posao u MUP-u jer jedva hoda i ne može se penjati stepenicama. Jadranko za Slobodnu Dalmaciju kaže kako njegov svaki dan izgleda isto, gleda TV, surfa internetom i ne izlazi od kuće.