Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posjetio pakračku bolnicu

Ostojić: Nismo mi izmislili spajanje bolnica, pacijenti će biti zadovoljniji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar je objasnio da je u posljednjih pet godina u Njemačkoj tako spojeno 129 bolnica, a u Francuskoj 99.

Od 1. siječnja Pakračani ne trebaju strahovati jer će u svojoj bolnici umjesto dosadašnjih 30 imat 120 specijalista, bolju i učinkovitiju skrb nego do sada – poručio je ministar Ranko Ostojić koji je danas posjetio pakračku bolnicu u pratnji svoga zamjenika Marijana Cesarika i saborskog zastupnika Zdravka Ronka, sanacijskih upravitelja požeške i pakračke bolnice Željka Glavića i Krunoslava Kelemena.

Pročitajte i ovo Ilustracija kazne 5000 eura Europska zemlja zabranjuje protivnicima pobačaja da uznemiravaju žene ispred klinika: "Moramo ih zaštititi" Ilustracija Tko smije znati? Dali mu broj da nazove rodilište pa mu rekli da mu ne smiju otkriti - ništa. Liječnica: "Ljudi koji žele informacije nam prijete, a mi smo nezaštićeni"

Ministar je poručio da će spajanje pakračke bolnice s požeškom omogućiti bolje iskorištavanje opreme i ljudskih kapaciteta jer će specijalisti iz Požege dolaziti u Pakrac.

-Spajanje bolnica uobičajeni je postupak koji nismo mi izmislili. U posljednjih pet godina u Njemačkoj je tako spojeno 129 bolnica, a u Francuskoj 99 - obrazložio je ministar.

U pakračkoj bolnici, kazao je ministar ove godine se rodilo 450 djece, u požeškoj 500 te će odjeli ginekologije i porodništva te pedijatrije biti organizirani kao i do sada, a većih promjena ne bi trebalo biti ni na odjelima kirurgije i interne ostati u Pakracu, a i isto tako i kirurgija i interna.

"Budite uvjereni da ćemo se opet vidjeti oko Uskrsa, ako ne i prije, i da će ovo spajanje biti ogledni primjer boljeg iskorištavanja kapaciteta te da će pacijenti biti zadovoljniji", poručio je ministar Ostojić koji je zamjerio pakračkom gradonačelniku što nepotrebno uzbuđuje javnost krivim informacijama oko spajanja bolnica.

Ronko oštar prema gradonačelniku

Puno oštriji u tom pogledu bio je zastupnik Ronko ."Božić je blizina, ljubav, darivanje i praštanje zbog toga ćemo danas oprostiti pakračkom gradonačelniku Huški što ponovno huška građane iako je zbog tog huškanja već završio na sudu. Poručujemo gospodi da ne koriste svaki potez da bi manipulirali i koristili branitelje i njihove udruge jer hrvatski branitelji se nisu borili i nisu stvorili Lijepu našu da bi im ponovo dali da je beskrupulozno rastaču. Ovo što se čini nema veze s bolnicom i to je još jedna kockica u namjeri rušenja demokratski izabrane vlasti kako bi i dalje mogli raditi po svom oprobanom modelu", poručio je Zdravko Ronko koji je pitao Hušku zašto nije građane i branitelj pozivao na ulicu kada su ostajali bez zavoda za mirovinsko, zdravstveno, zapošljavanje, policije, porezne uprave, doma zdravlja i pakračkog pravosuđa.

"Tada nije išao klečati pred Jadranku Kosor"

"Tada je gospodin Huška bio jako tih, nije pozivao ni na prosvjede, nije dizao ni branitelje, nije prijetio ni ustavnim sudom, a niti je išao klečati pred Jadranku Kosor. Sada bi se stvarala nekakva gužva, upravo sada kada se u pakračkoj bolnici neće ukidati nijedan odjel, kada nitko od zdravstvenih djelatnika neće dobiti otkaz, kada će Pakračani, uz svojih 30 specijalista na raspolaganje dobiti i 80 požeških", istaknuo je Ronko. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene